У Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» відбувся молебень за оборонців Маріуполя, що вже два роки перебувають в російському полоні.

За традицією о 9:00 відбулась традиційна церемонія «Дзвін памʼяті та надії».

Захисники «Азовці» піднялись на Велику дзвіницю і били у дзвони.

Військові будили пам’ять про загиблих і нагадували про тих, хто у полоні.

Фото 1 из 8.
Фото 2 из 8.
Фото 3 из 8.
Фото 4 из 8.
Фото 5 из 8.
Фото 6 из 8.
Фото 7 из 8.
Фото 8 из 8.

Важливо знати: У Києві створено робочу групу, що займатиметься звільненням цивільних заручників з полону рф

Щодня Дзвін памʼяті та надії нагадує нам про тих, кого Україна чекає додому. У неволі залишаються тисячі воїнів, і ми маємо продовжувати молитися за них та боротися за їхнє визволення.

Після молебню мати одного з полонених звернулася до тих, кого вже вдалося повернути, та зазначила, що вони є живим символом того, що диво неодмінно станеться, і всі сини та доньки повернуться на батьківщину, а тут їх зустрінуть як героїв.

Дзвін памʼяті та надії продовжить лунати доти, доки додому не повернуться усі військовополонені. Вони віддали свою волю, щоби Україна зберегла свою. Тож памʼятаймо про те, як дорого коштує свобода, як треба нею дорожити та робімо все від нас залежне, щоби ми завжди лишалися вільними.

Раніше повідомлялось: "Не мовчи - полон вбиває". У столиці відбулась акція, що присвячена українським військовослужбовцям, що перебувають у полоні рф

Не всі змогли потрапити на службу, чимало з рідних полонених прочитали про молебень у соцмережах та ЗМІ.

«Не змогла приїхати, а так хотілося… Синок мій — мої крила і моя сила, вже два роки у полоні”- написала Віра Миколаєва, мама військовополоненого.

Після молебню відбулось і спілкування з духовенством та керівництвом Національного Заповідника. Територія Верхньої лаври сьогодні — місце духовного зцілення поранених і тих, хто потребує духовної підтримки. Святе місце надає сили боротись далі і використовувати всі можливості для звільнення полонених.

Максим Остапенко, гендиректор Нацзаповідника та представники проєкту «Серце Азовсталі» хочуть створити спільну програму для гарнізону Маріуполь. В неї увійде тижневе перебування й знайомство військових зі святинею українського народу.

Популярні новини зараз

На Київщині голові ОТЦК пропонували хабар в $300 — справу особи передали правоохоронцям

До суду направили справу зрадника та агента спецслужб рф, який зливав дані та локації ЗСУ та інших об'єктів - прокуратура

В "Охматдиті" оголосили тендер на невідкладний поточний ремонт фасаду та внутрішнього відновлення будівель НДСЛ

Рятувальники знайшли тіло хлопця, який впав у річку через обрив канатної дороги поруш з Пішохідним мостом

Показати ще

Читайте також: На Великій лаврській дзвіниці щодня лунатиме дзвін на підтримку військовополонених

До слова, Дзвін памʼяті та надії звучатиме, доки додому не повернуться усі військовополонені.