Рідні, друзі, побратими та посестри зібралися разом, аби ще раз нагадати світу про захисників Азовсталі, Маріуполя, Авдіївки та інших українських міст. Про це пише Суспільне та Трибун.

Родичі, близькі та друзі військовослужбовців, які потрапили в російський полон, зібралися, щоб вкотре привернути увагу суспільства і міжнародної спільноти до проблеми обміну полоненими. Наразі кілька сотень людей прийшли на Оболонську набережну.

Одна з учасниць акції Олена розповідає, що вона переселенка із Донецької області, зараз живе у Києві. Її брат та батько — військовослужбовці. Серед рідних в полоні наразі нікого немає, але є їхні побратими. Каже, що намагається частіше ходити на такі акції.

"Треба нагадувати. Люди, не знаю, спеціально, не спеціально, але вони просто починають забувати, відсторонюватися. Можливо, там хтось каже, що втомлюється, але ми маємо підтримувати, ми маємо продовжувати боротися. Якщо ми не безпосередньо на передку, ми не зі зброєю, то ми маємо робити щось в тилу"

Інша учасниця акції Анна, каже, що почала ходити на такі події останнім часом. На її думку, ці заходи мають привернути увагу світу, різних міжнародних організацій.

"Я думаю, що більше до міжнародних спільнот, які можуть повпливати на те, щоб їх повернули додому. Європейських, американських. Я думаю, що ці акції доходять до них, сподіваюся. І вони можуть мати якийсь вплив на російську владу"

Фото 1 из 6.
Фото 2 из 6.
Фото 3 из 6.
Фото 4 из 6.
Фото 5 из 6.
Фото 6 из 6.

Сестра військовополеного захисника Маріуполя Марія Баркова, розказала, що її брат потрапив в полон 4 квітня 2022 року.

"Так, я виходжу заради нього і заради всього 501 батальйону, тому що, на жаль, за останні 16 місяців нам повернули чотири закатованих тіла, а лише одного живого і того в дуже поганому стані хлопця. Тому нам це болить, бо 501 батальйон — це наша сім'я"

За її словами, виходом на акцію, люди звертаються до влади. Також вони намагаються нагадувати усім, що Маріуполь — це не тільки "Азосталь", а це "Азовмаш", це не тільки підрозділ "Азов", це і Нацгвардія, і прикордонники, і морська піхота тощо.

У Києві та інших містах України акції на підтримку військовополонених відбуваються щотижня.

Популярні новини зараз

Міський голова Києва віддав знайомій компанії підряд на метро на Сирець за ₴14 млрд

На Оболоні та в інших районах Києва фіксується сильний ранковий смог, від якого важко дихати

Внаслідок атаки РФ на Київ постраждали 2 людини - КМВА

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще
Раніше Хрещатик писав: У Києві люди вийшли на акцію "Free Azov" на підтримку військовополонених