Тут — понівечена трансформаторна підстанція, пошкоджені електродроти та інше устаткування. І це – лише малесенька частина із того, що побачили енергетики, коли повернулися в деокуповані населені пункти Київщини.

Про це повідомляє ITV та Київська ОВА.

«Коли ми перші дні сюди потрапили після деокупації міста Ірпінь, ми побачили в якому стані наші мережі. Вони були взагалі зруйновані і ми були дуже вражені, що ці орки нам таке зробили». Сергій Буряк, керівник Бучанського регіону ДТЕК Київські регіональні електромережі

Саме Сергій у той час керував процесом відновлення енергопостачання у Приірпінні. Каже, тоді думали, що на все піде щонайменше 3 місяці. А справилися лише за 45 днів. І це, в першу чергу, завдяки допомозі колег з інших регіонів України. Тоді щодня тільки в Ірпені працювало понад 350 працівників ДТЕКу.

Вам може бути цікаво: У центрі Києва з'явився розстріляний вагон з Ірпеня — для чого це?

«Закарбувалися в голові ті моменти, коли наші колеги з інших осередків компанії ДТЕК, а саме з Одеси, з Дніпра приїхали сюди. Ми зустрічали в Ірпені колону, а ця колона була понад 2 кілометри. На вулицях зустрічали їх люди, аплодували, що енергетики зайшли сюди і будуть проводити відновлення мереж в Ірпені, Бучі і так далі». Сергій Буряк, керівник Бучанського регіону Сергій Буряк, керівник Бучанського регіону ДТЕК Київські регіональні електромережі

Це здається неможливим, але лише за півтора місяці енергетики відновили на Київщині 3000 трансформаторних підстанцій та 10 000 кілометрів ліній електропередач.

«Я просто хочу, щоб Ви уявили, що таке 10 тисяч кілометрів ліній. Це як від Києва до Вашингтона. Це досить такий великий об’єм! Ми з цим справилися досить швидко і подали людям світло» Віталій Шайда, керівник ДТЕК Київські регіональні електромережі:

Популярні новини зараз

В університеті Шевченка відновлюють вивчення білоруської мови - ректор

ЄІБ втричі збільшить позику для оновлення тролейбусів та вагонів метро Києва

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Вакарчук присвятив пісню кримським татарам

Показати ще

Відновлення енергопостачання на Київщині відбувалося у вкрай небезпечних умовах. Над головами літали ракети, а під ногами ховалися вибухонебезпечні предмети, залишені окупантами. Але навіть це не зупинило енергетиків.

Читайте також: Американо-мексиканський художник Роберто Маркес малює новий мурал в місті Ірпінь

«Вони коли побачили це все, то всі рвалися в бій, щоб все відновити. Вони казали, що це є наш фронт і ми повинні все зробити для того, щоб у клієнтів було світло. Тому ми більше стримували людей, щоби роботу цю зробити більш безпечнішою, щоб наші люди були живі, здорові і відповідно було в наших клієнтів світло, щою в кожну оселю, в кожну домівку воно попало» Віталій Шайда, керівник ДТЕК Київські регіональні електромережі

Зараз, під час масованих атак росії на критичну інфраструктуру України, енергетики продовжують мужньо тримати свій фронт. І поки воїни світла, як їх часто називають, борються за світло у наших домівках ми можемо їх підтримати ощадливим використанням електроенергії.

"Сьогодні ви допомагаєте іншим регіонам нашої держави. На жаль, продовжуються обстріли, продовжуються руйнування критичної інфраструктури , але ви пліч-о-пліч стоїте і робите свою роботу, надаючи людям світло. Світло вже перемогло темряву і в майбутньому обов’язково переможе темряву. Дякую вам! Слава Україні! Героям слава!". Микола Бойко, перший заступник голови КОВА

Раніше Хрещатик писав: В Ірпені, із залишків російський ракет, встановлять пам’ятник — «Воля»