На початку квітня минулого року приїхав сюди волонтером. Розвозив їжу, вивозив тіла загиблих. Про це розповідає ITV.

«Я пам’ятаю, як побачив, що Президент Зеленський звернувся до світу, що ви потребуєте допомоги. Я був у Мексиці тоді, і я зрозумів, може я зможу щось зробити». Роберто Маркес, художник

Тоді свої емоції від побаченого Роберто зобразив на полотні. Ця картина – українська версія славнозвісної «Герніки» — одного із найвідоміших світових творів мистецтва, що засуджує тиранію та політичну агресію. Пабло Пікассо створив її у 1937 році, у розпал громадянської війни в Іспанії.

Як Пікассо, антивоєнні символи малює і Роберто Маркес.

Зараз художник створює новий мурал у центрі Ірпеня. Він малює розбите снарядами вікно, крізь яке пробиваються квіти. А з іншої сторони вже вимальовується українська бандура.

«Хтось із мешканців розказав мені про це вікно, він навіть показав мені фотографію. Це привернуло мою увагу і я подумав, що буде хорошою ідеєю, втілити це у реальність» Роберто Маркес, художник

Художнику допомагає подружжя волонтерів з Ірпеня. Вони познайомилися минулого року під час першого візиту Роберто в Ірпінь і за цей час стали добрими друзями.

Він написав мені з Афін: «Україна – моя країна, а ви — моя родина». Ну як ми можемо не прийняти людину, яка — наша родина?!» Тетяна Слюсаренко, волонтерка, мешканка Ірпеня

До речі, у арці, де Роберто створює мурал, є ще одна стіна, поки що вільна. На ній теж планують створити мурал, але ідеї поки немає. Поділитися своєю та долучитися до створення можуть всі охочі мешканці Ірпеня. Роберто чекає на вас щодня з 10:00 до 18:00 на вулиці Шевченка, 4.

Раніше повідомлялося, що в Ірпені створили мурал з Президенткою Європарламенту Робертою Мецолою, за який вона потім подякувала.

Популярні новини зараз

Суд зняв електронний браслет з підозрюваного у розпалюванні релігійної ворожнечі митрополита УПЦ (МП) Павла

Суд Києва зупинив будівництво поблизу Солом’янського парку

У столиці показали автоматизований магазин без людей

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Показати ще