Вагон змонтували у центрі столиці до Дня залізничників 4 листопада.

Вагон встановили на колію за допомогою крана. Там він стоятиме близько місяця.

Як відзначають організатори, весною 2022 року, коли ворожі війська наближалися до Києва та перерізали всі шляхи евакуації, єдиною можливістю на порятунок з Ірпеня та навколишній населених пунктів стала залізниця. Евакуаційні рейси почали відправлятися з 28 лютого.

Потяг потрапив під ворожий обстріл 5 березня 2022 року, коли прямував за людьми з Києва до Ірпеня. Снарядом зруйнувало колію, вагони побило уламками. Два вагони зійшли з рейок.

"На щастя, у той момент потяг був порожнім: тільки їхав по ірпінців. І через якийсь час через підрив мосту він так і не доїхав до міста. Однак нас це не зупинило, залізничники евакуювали людей із околиць Ірпеня та довезли до Києва. Власне, зараз цей вагон для нас як символ незламності"

До Дня залізничника Укрпошта випустила поштовий блок “Героїчні професії. Залізні люди»” Блок складається з двох марок “Евакуаційний потяг. Херсон →” та “→ Львів.

Евакуаційний потяг”, а в парку "Наталка" відкрили фотовиставку, присвячену ветеранам-залізничникам. Понад 10 тисяч залізничників перебувають в лавах ЗСУ. До цього часу майже 700 працівників Укрзалізниці демобілізувались і, попри поранення, повернулися до роботи.

Популярні новини зараз

Нова петиція з вимогою припинити зупинку громадського транспорту під час тривог набрала 6 тис. голосів

Депутатів Київради судитимуть за ухилення від військової служби — ДБР

Підозрюваного у вбивстві підлітка на станції фунікулеру, що зараз перебуває у СІЗО, можуть випустити

У Києві знайшли тіло людини під ЖК "Славутич", що загинула внаслідок падіння з будинку

Показати ще