В Україні почалася дискусія про можливість долучити до професії водіїв громадського транспорту водіїв з 18 років. Проблема актуальна для Києва та й інших міст - адже через мобілізацію та невідповідне бронювання у столиці відчувається колосальний брак водіїв автобусів та тролейбусів. Наразі ж за кермо можна сідати лише з 21 року.

кспертну дискусію організувала нещодавно ГО "Vision Zero". На думку її фахівців, усунути дефіцит водіїв можливо - але для цього треба буде знизити віковий ценз. Відповідні пропозиції вже були напрацьовані і направлені до Нацполіції та інших профільних держструктур.

Пропонується дозволити залучати на навчання водіями громадського транспорту (автобус, тролейбус) осіб від 18 років. Це дозволить молоді вирішити питання профорієнтації, соціальної інтеграції, а підприємства зможуть виконувати свою роботу не відчуваючи кадрових проблем"

Читайте також: КП "Київпастранс" свідомо приховує сучасний рухомий склад замість застарілого

Дефіцит кадрів у КП "Київпастранс" - давня новина. Інформатор ще в лютому писав про нестачу водіїв та іншого персоналу через посилення мобілізації. І це може призвести до серйозних проблем у функціонуванні системи громадського транспорту: активісти стверджують, що протягом півроку-року може розпочатися криза – енергетична інфраструктура комунального транспорту деградує. Це призведе до значних зупинок у роботі наземного транспорту.

Раніше Хрещатик писав: У Києві через дефіцит робочої сили внаслідок мобілізації може відбутись колапс усієї системи громадського транспорту