Про це повідомив Іван Черниш, пишуть Пасажири Києва.

Йдеться про те, що після більше, ніж 10 річної перерви "Київпастранс відновив списання рухомого складу. У Києві є десятки тролейбусів, які не курсують більше десяти років, але досі не списані. Також є близько тисячі автобусів, які потрібно списати.

Читайте також: "Київпастранс" закуповує шини для автобусів та тролейбусів на понад ₴23 млн

Не є нормальним, коли на балансі підприємства знаходиться більше 600 тролейбусів та більше 1800 автобусів, а на лініях працює лише 254 тролейбуси та 354 автобуси. Втім замість списання того що дійсно потребує списання (старих тролейбусів ЮМЗ Т2, Шкода, Київ-12 які не курсують вже дуже багато років), почали списувати сучасні тролейбуси, які ще нещодавно були на лінії (тролейбус № 1918 2007-го року випуску, працював до жовтня 2021, списали у 2023-му).

А щоб ніхто не дізнався що Київпастранс списує сучасний рухомий склад - вони почали категорично відмовлятись надавати інформацію про процес списання, посилаючись на військовий стан.

Вам може бути цікаво: Коли в Києві на маршрутах з'являться передані Німеччиною двоповерхові автобуси? — відповідь "Київпастрансу"

Враховуючи ситуацію що склалась навколо метрополітену, насправді бояться вони не ворога, а власну громаду яка може нарешті починати задавати запитання.

Раніше Хрещатик повідомляв: Допомога словацьких партнерів - Київ отримав автобуси від Братислави