Столиця планує використовувати двоповерхові автобуси, які у 2022 році отримала від німецьких партнерів, для екскурсій та пізнавальних турів містом. Про це розповіли у КП «Київпастранс» у відповіді на запит «Вечірнього Києва».

Наприкінці минулого року «Київпастранс» отримав від берлінського муніципального перевізника Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) чотири двоповерхові автобуси MAn Lion`s City DD A39 2010 року випуску.

«Першочерговим призначенням експлуатації зазначених автобусів є туристичні маршрути міста Києва. Але, враховуючи специфічні габаритні характеристики автобусів, використання їх в умовах воєнного стану, під час повітряних тривог та масованих ракетних атак рф, несе в собі додаткові ризики для пасажирів і рухомого складу.

Наразі опрацьовуються питання щодо експлуатації даних двоповерхових автобусів у післявоєнний час…», — йдеться у відповіді.

Автобуси планують використовувати для організації екскурсійних, пізнавальних турів для школярів. Також їх можуть поставити на рейси туристичними місцями Києва на невеликі відстані, які організовуватиме Управління туризму та промоцій КМДА.

Раніше, на запит активістів групи «Пасажири Києва», відповідь була така, що "використовувати на сьогодні не планується"

Депутатці Ксенії Семеновій у КПТ пояснили, що причиною є габарити автобусів, мовляв, вони такі, що їх можна випускати тільки на трасу.

Водночас активістів дивує таке пояснення, адже двоповерхові автобуси, які використовуються, наприклад, як екскурсійні, вільно їздять вулицями міста. Їх висота нижча за висоту тролейбуса з піднятими штангами.

Нагадаємо, восени минулого року Берлін подарував Києву чотири двоповерхових автобуси. Тоді у «Київпастрансі» казали, що шукають маршрути, на яких їх можна було б експлуатувати найефективніше.

Раніше Хрещатик писав, що з Німеччини до Києва прибули нові автобуси та автомобілі швидкої допомоги.

Популярні новини зараз

Силами та засобами ППО всі повітряні цілі в районі Києва було знищено — КМВА

У столиці відбулась аварія за участі маршрутного таксі та вантажівки — є постраждалі серед пасажирів

В одній зі шкіл Києва вчитель фізкультури з нецензурщиною та погрозами кинувся та підлітка-переселенця

У столиці показали автоматизований магазин без людей

Показати ще