Про це повідомила Київська міська військова адміністрація.

У ніч проти 8 травня Росія здійснила п'ятий з початку весни масований ракетно-дроновий удар по Україні. Ворог застосував 55 ракет і 21 ударний безпілотник типу Shahed. Ціллю атаки були об'єкти генерації та передання електроенергії у різних регіонах. Після цього Укренерго почало обмежувати енергопостачання для бізнесу та промисловості у вечірні години по всій Україні.

"Ми працюємо над пошуком оптимальних варіантів економії електроенергії без шкоди для життєдіяльності міста. Вже ухвалено рішення мінімізувати вечірнє освітлення вулиць. Повністю вимикати всі ліхтарі не будемо. Завдяки системі керування зовнішнім освітленням ми знизимо яскравість освітлювальних приладів, що дозволить досягти загальної економії не менше 20%"

Раніше повідомлялось: Поліція повідомила про підозру чиновникам, які у 2019 році "заробили" ₴800 тис. на ремонті вуличного освітлення

Обмежувати енергопостачання побутових споживачів поки що не планується, але місто разом з Укренерго просить економити електроенергію, особливо з 18:00 до 23:00.

Читайте також: Силами та засобами ППО всі повітряні цілі в районі Києва було знищено — КМВА