Відспівають автора у Михайлівському золотоверхому соборі, після чого тіло повезуть на Байкове кладовище. Кореспонденти OBOZ.UA на місці подій повідомляли про те, хто приходив та що відбувалось.

10:30. До собору заїхало авто ритуальних послуг із фотографією Дмитра Капранова.

10:45. У Києві готуються до прощання з письменником. Попри оголошення балістичної загрози та повітряну тривогу, панахида пройде в Михайлівському соборі

Фото 1 из 5.
Фото 2 из 5.
Фото 3 из 5.
Фото 4 из 5.
Фото 5 из 5.

11:00. Під руки в залу завели дружину Дмитра Капранова. Попрощатися з другом прийшов також казкар Сашко Лірник.

11:20. Почалося відспівування покійного. Навколо труни з свічками зібралися найближчі друзі сімʼї та журналісти.

Фото 1 из 2.
Фото 2 из 2.

11:40. З журналістими поспілкувалися друзі Дмитра Капранова – письменник Василь Шкляр і актор Євген Нищук. Також попрощатися прийшли карикатурист та музикант Юрій Журавель та історик, воїн Третьої окремої штурмової бригади Олександр Алфьоров, офіцер ЗСУ, екснардеп Андрій Ільєнко та актор Ахтем Сеітаблаєв. На прощання прийшов колишній президент України Петро Порошенко. Ексочільник країни зізнався, що історик підтримував його і до президенства, і після.

Популярні новини зараз

Суд зняв електронний браслет з підозрюваного у розпалюванні релігійної ворожнечі митрополита УПЦ (МП) Павла

Вулицю Богатирську на Оболоні готують до капремонту, вартість проєкту – ₴1,3 млрд

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Показати ще

12:15. Біля храму помітили художника Юрія Журавля, шоумена Антона Лірника та письменника Андрія Кокотоху.

Нагадаємо, що про причини його смерті офіційно брат Віталій не повідомляв. Близький друг і колега літератора Сашко Лірник у коментарі OBOZ.UA розповів, що Капранов мав проблеми із серцем і помер від серцевого нападу.

Сашко Лірник

"Мені абсолютно не хочеться зараз щось коментувати, просто скажу: що брати Капранови – це частина мого Всесвіту. Мені настільки гірко, що не годен зараз навіть підібрати слова… Для мене Україна – це вони. Дмитро мав проблеми з серцем, хворів. Ми всі переживали, але лікарі казали, що все нормально. А тут стало погано зранку – і все. Позавчора ми ще бачилися – він так жартував гарно".

"Вони обидва – і Дмитро, і Віталій – дуже рідні мені люди, – продовжує Лірник. – Часто знайомі казали, що навіть не можуть їх розрізнити – настільки схожі. Я можу їх розрізнити, але спеціально цього не робив, бо вони – одне ціле. Я завжди звертався "братик", і вони мене так називали. Вони і письменники, і сценаристи, і артисти, і співаки, і кобзарі – дуже талановиті. В кіно в мене знімалися, а наступний сценарій я про них написав. Але, бачите, яка біда сталася.Я активно співпрацював з їхнім видавництвом "Зелений пес" – одна книжка вийшла, ось друга планується. Ерудовані, розумні хлопці – таких не знайти! Я по-доброму заздрив їхньому тандему. Можна звернутися по допомогу в будь-який час – зателефонувати навіть вночі. Дуже веселі, неймовірно чуйні – завжди підтримають, вислухають. У нас стільки пригод було в житті – вони дуже легкі на підйом. Я не знаю, що казати… Разом із Дмитром йде частина моєї душі".

Вічна пам'ять! Висловлюємо співчуття рідним та близьким.