Джерело: Поліція Києва.

До поліції Києва звернувся мешканець Оболонського району з повідомленням про те, що до нього у квартиру, ввечері, представившись поліцейськими, увірвалось четверо невідомих осіб. Чоловіки побили й зв’язали потерпілого та силою змусили віддати заощадження – 20 000 гривень та майже 400 доларів, після чого втекли.

Працівники Оболонського управління поліції спільно з оперативниками управління карного розшуку столичного главку та аналітиками кримінального аналізу провели низку оперативних заходів, встановили й затримали нападників. Ними виявились чоловіки, віком від 25-ти до 45-ти років, серед яких росіянин та громадянин однієї з країн близького зарубіжжя.

Правоохоронці встановили, що мотивом скоєння злочину міг бути застарілий конфлікт у минулому між киянином та одним з фігурантів, і таким чином порушники вирішили «поквитатися». Під час санкціонованих обшуків за місцями їх мешкання поліцейські виявили речові докази, що підтверджують причетність затриманих до вчинення розбійного нападу на киянина.