За даними слідства, з квітня 2022 року по червень 2023 року учасники угруповання привласнили близько 5 млн гривень пожертв.

Джерело: Київська міська прокуратура.

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру трьом членам групи, які заволоділи грошима, зібраними від імені благодійного фонду начебто на потреби постраждалих від війни дітей (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 7 років, із 3-річним "баном" на певні посади й діяльність, а також конфіскацію майна.

Встановлено, що учасники схеми зареєстрували благодійний фонд та утворили call-центр, оператори якого здійснювали телефонні дзвінки та розсилку повідомлень підприємцям, представникам різних організацій та звичайним громадянам з проханням долучилися до збору грошей. Зловмисники запевняли благодійників, що збирають кошти на потреби дітей, які постраждали внаслідок збройної агресії рф проти України.

Втім, зібрані гроші фігуранти розподіляли між собою, а для маскування протиправних дій іноді переказували незначну частину грошей на благодійність аби показати, що начебто справді комусь допомагають.

Правоохоронці під час обшуків вилучили докази незаконної діяльності. Двом фігурантам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, а третьому обвинуваченому накладено цілодобовий домашній арешт.

Раніше Хрещатик писав: Столичні правоохоронці викрили серійну псевдо волонтерку за вчинення шахрайства на ₴1,2 млн

Популярні новини зараз

Вулицю Богатирську на Оболоні готують до капремонту, вартість проєкту – ₴1,3 млрд

У Святошинському районі Києва сьогодні вночі стався вибух біля однієї з багатоповерхівок.

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Забудовник усунув наслідки зсуву ґрунту у Солом'янському парку, який стався через будівництво ЖК

Показати ще