Правоохоронці встановили трьох постраждалих від дій зловмисниці, однак їх кількість може бути значно більша. Фігурантці загрожує до трьох років позбавлення волі. Про це повідомляє столична поліція.

У ході відпрацювання оперативної інформації співробітники Солом’янського управління поліції викрили 26–річну дівчину у вчиненні шахрайських дій. Правоохоронці встановили, що порушниця, використовуючи фейкові акаунти в соціальних мережах, робила оголошення щодо термінового збору грошей на благодійні потреби.

Зокрема кошти «збирались» для придбання автомобілів на потреби військових, а також на лікування тяжко поранених військовослужбовців Збройних сил України. Всі отримані гроші фігурантка привласнювала, витрачаючи їх на онлайн-казино та наркотичні засоби.

Читайте також: У Києві судитимуть жінку, яку обвинувачують у шахрайстві, що ошукала постраждалих від війни на понад ₴6 млн

Слідством встановлено, що своїми діями фігурантка ошукала громадян на близько 1,2 мільйони гривень. У ході санкціонованих обшуків за місцями мешкання останньої поліцейські вилучили речові докази її протиправної діяльності – мобільний телефон та сім-карти.

Правоохоронці встановили трьох постраждалих від дій зловмисниці, однак їх кількість може бути значно більша. Тривають заходи зі встановлення всіх потерпілих.

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури слідчі повідомили фігурантці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 190 Кримінального кодексу України — шахрайство, вчинене повторно.

Раніше Хрещатик повідомляв: У Києві викрили шахрайський "благодійний фонд", який міг привласнити понад ₴11 млн