Про це повідомили в пресслужбах Київської міської прокуратури та столичної поліції. Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі.

"Музей постраждав внаслідок ракетного обстрілу столиці у жовтні 2022 року. Під час виконання робіт із відновлення скління музею підрядник умисно завищив обсяги виконаних робіт, вказавши роботи, які фактично не були виконані. Це призвело до зайвого перерахування бюджетних коштів у сумі 190 тис. грн"

Як зазначили в поліції, не було виконано очищення дерев’яних поверхонь віконних рам загальною площею близько 370 квадратних метрів. Факт умисного завищення будівельних робіт підтверджено будівельно-технічною та економічною експертизами.

Наразі обвинувальний акт відносно 48-річного директора комерційного підприємства за фактом привласненні бюджетних коштів Національного музею Тараса Шевченка у м. Києві скеровано до суду для розгляду по суті.

Раніше повідомлялось: Нацмузей Тараса Шевченка потрапив у скандал, бо дозволив провести заняття з йоги під час виставки фото з війни