Це один з етапів створенні інституту помічника ветерана в столиці.

«Новоутворена спеціальна Комісія, відповідно до методичних рекомендацій Міністерства у справах ветеранів, проводитиме співбесіди з кандидатами, оцінюватиме їхні особисті якості та компетенції – для того, щоб надавати нашим ветеранам своєчасну, якісну і ефективну допомогу під час переходу від військової служби до цивільного життя. Наші Захисники і Захисниці під час бойових дій переживають надзвичайно травматичний досвід. Тому наше завдання сьогодні – підтримати ветеранів і створити всі умови, аби вони могли краще адаптуватися до цивільного життя, допомогти їм не втратити віру в себе, не стати новим «втраченим поколінням». І запровадження інституту помічника ветерана має стати одним із засобів такої підтримки» иректор Департаменту соціальної та ветеранської політики КМДА Руслан Світлий.

Читайте також: На Київщині послуги ветеранам надає 61 ЦНАП

Положення про цю комісію вже затвердили депутати Київради. Згідно до нього, компетенції кандидата в помічники ветерана оцінюватимуть за наступними критеріями:
  • досвід у сфері роботи «людина – людина», досвід роботи з нормативними та процесуальними документами;
  • мотивацію і стабільність заявника на майбутньому місці роботи помічником ветерана;
  • комунікативні та організаційні навички кандидата;
  • особисті якості та усвідомлення соціального призначення помічника ветерана, що охоплює рівень емпатії, стресостійкості, готовності до суспільного служіння тощо.

Раніше Хрещатик повідомляв: У Києві запрацювало безкоштовне таксі для ветеранів з важкими травмами