Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки необґрунтованих активів у начальника управління боротьби з наркозлочинністю Головного управління поліції у м. Києві. Мова йде про майже 3,9 млн грн.

Раніше повідомлялось: НАЗК виявило необгрунтовані активи на майже ₴3,9 млн у начальника управління поліції в Києві

За даними джерел РБК-Україна у правоохоронних органах, йдеться про Олександра Дибова.

"З приводу інформації, оприлюдненої НАЗК щодо у начальника управління боротьби з наркозлочинністю Головного управління поліції у м. Києві - працівник надав всі необхідні пояснення до НАЗК" повідомили у Національній поліції

Окрім того, для перевірки цих відомостей у главку поліції столиці буде призначене службове розслідування. А відповідні компетентні служби нададуть з вказаного приводу свою правову оцінку, додали в Нацполіції.

Що сталося і в чому звинувачують?

Нагадаємо, напередодні Нацагентство з питань запобігання корупції (НАЗК) провело моніторинг способу життя начальника управління боротьби з наркозлочинністю ГУ Нацполіції у Києві. Під час чого у посадовця виявили ознаки набуття необґрунтованих активів на майже 3,9 млн грн.

"Відповідно до п. 5-7 ч. 1 ст. 12 Закону НАЗК направило матеріали стосовно службовця до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для вирішення питання щодо звернення до суду з позовом про визнання активів загальною вартістю 3 878 590 грн необґрунтованими та стягнення їх в дохід держави"

За даними НАЗК, в 2022 році його дружина отримала право на користування автомобілем вартістю 697 тисяч, а потім продала його свекрусі. Наступного року жінка викупила земельну ділянку площею 0,12 га, яка оцінюється у понад 3 млн гривень. Крім того, в 2018 році мати посадовця купила дві квартири у Києві, хоча там не проживає.

Раніше Хрещатик повідомляв, що квартири в столиці та земля під Києвом — розкішне життя очільника поліції Київщини Анатолія Щадило.

Популярні новини зараз

Планували операцію, однак чоловік відмовившись та вийшовши на вулицю ледь не загинув — що сталось у Києві?

У столиці стався напад на військового ЗСУ

У столиці показали автоматизований магазин без людей

У столиці провели круглий стіл із протидії домашньому насильству — долучились відомі жінки

Показати ще