Про це йдеться в розслідуванні hromadske «Поліцейський парадайз».

Двокімнатну квартиру в центрі Києва, по вулиці Січових стрільців, дружина генерала Ірина Щадило придбала у 2011 році менш ніж за 100 тисяч гривень. Така інформація міститься в реєстрі прав на нерухоме майно. Щадило тоді працював у податковій міліції Києва.

Проте це зовсім не відповідає дійсності. Вартість одного квадратного метра у столиці у 2011 році стартувала від 1800 доларів. Долар — по 8. Навіть якщо заплющити очі на елітний район та статус пам’ятки архітектури місцевого значення самого будинку, мінімальна вартість оселі на той час складала більше мільйона гривень.

Ще одна квартира в сусідньому будинку на Січових стрільців належить старшому сину генерала, Олександру. 25-річний хлопець придбав 85 квадратів у центрі міста у 2020 році. Тоді таке житло коштувало в районі 4 мільйонів гривень.

Також у своїй декларації Щадило вказує ще дві квартири в Києві — на 125 і 130 квадратних метрів — та два паркомісця. І ще чотири земельні ділянки — у селі Проців.

Це все на додачу до ще трьох земельних ділянок у Процеві, де Щадило звів власний маєток на 250 квадратів з власним виходом до води, лазнею та елінгом.

Крім того, Анатолій Щадило захоплюється водним транспортом. У його власності є катер SILVER HAWK 540, куплений у 2007 році та задекларований за 50 тисяч гривень. Утім, зараз подібні човни коштують 20 тисяч доларів.

Ще один плавзасіб, зареєстрований на Анатолія Щадила у державному реєстрі судноплавства України, але не внесений у його декларацію, — човен Islamorada 21. Зараз такий можна купити за 24 тисячі євро.

Усе це майно ніяк не пояснити зарплатою генерала: офіційні доходи родини Щадила за 4 роки (2017-2020 роки) не сягнули 2,5 млн грн. Їх заледве б вистачило на одну квартиру в Києві.

hromadske звернулося до Анатолія Щадила з питанням про те, скільки коштувало все це майно та звідки на нього взялися кошти. Генерал пообіцяв надати відповідь у письмовому вигляді.

Раніше повідомлялось, що у Бучанському районі представили нового очільника районної поліції.

Популярні новини зараз

У Києві та низці областей завтра теж будуть стабілізаційні відключення світла

Стали відомі приблизні терміни побудови метро на Виноградар

На Київщині заявляють, що контролюють будівництво фортифікацій

Торгує шпалами, має судимість, займається фотографією — скандальновідома муралістка стала героїнею розслідування

Показати ще