Про це повідомив гендиректор компанії Андрій Острогруд.

"З лютого місяця 2022 року ми повністю зупинили співпрацю з країною агресором! Жодної поставки не було! Кошти втрачені в ерефіі (дебіторку), списано отримавши відповідні довідки ТПП про форс-мажор. Все це можна бачити як у нас в обліку, так і в податковій і митниці"

Він наголошує, що естонські та швейцарська компанії, які фігурують в справі СБУ - це потужні європейські компанії, з якими "Київгума" співпрацює десятки років, що також вказується в податкових та митних документах.

"Завжди їм поставляли ці ж позиції (медицина, дитячі вироби). Тому звинувачувати нас в "хитрих схемах" не варто, все це теж можна побачити в податковій та митниці, глянувши історію поставок".

"В матеріалах справи зазначено, що наша компанія виробляла товар для Естонії під їх Брендом, щоб "сховати сліди"! Дійсно, ми виробляємо товар медичного призначення (грілки, спринцівки, напальники) для них вже понад 20 років і саме під їх ТМ, а вони реалізують сотні СКЮ в т.ч.презервативи, тести на вагітність, тощо як власну продукцію по всім країнам ЄС та близького Сходу".

За його словами, всю цю інформацію можна підтвердити через митницю та ТПП, де роками оформляються документи. Також гендиректор "Київгуми" зауважив, що компанія виробляє товар під СТМ для багатьох компаній як з ЄС, так і з України, і це є звичайна практика для будь-якого виробника. Що стосується постачань "тактики" та мільйонних сум про що заявили в СБУ, Острогруд зазначив, що дійсно, за весь період з лютого 2022 року компанія поставила товару на естонські та швейцарську компанію, що вказані в справі, на суму близько 1 млн євро.

"Щодо «поставки тактики» та мільйонних сум, що дуже голосно зазначила «служба» (СБУ - прим.) інформую - дійсно, за весь період з 02.22р нами поставлено товару на естонські та швейцарську компанію, що вказані в справі на суму близько 1 млн. євро, що вказано на сайті СБУ! Тут вірно (хоча в матеріалах справи, що дали на ознайомлення, були різні і значно більші суми вказані). Але ми на ці компанії поставляємо товар десятки років, і в цих сумах поставок - грілки гумові, клейона, спринцівки, напальники, соски та пустушки для дітей та інше! Тобто, позицій «тактика» (про що можна довідатись у нас на офіційному сайті компанії) не було! Але ж, наші «слуги божі» (СБУ - прим.), до тактики «приліпили» таку позицію як Бинт Мартенса! Це тонка гумова полоса довжиною 3,5 та 5 м, яка використовується будь-де в побуті, яку ми виробляємо вже понад 70 років і споживачами є тисячі компаній та приватних осіб! Саме ці позиції фігурують в матеріалах справи, по якій нас звинувачують в «зраді»! Мало того поставки цих позицій - це декілька десятків тис. євро а не мільйон!"

Бинт Мартенса в індивідуальній упаковці Київгума

Він нагадав, що в серпні вже заявляв про тиск силовиків та відкриття кримінальної справи про поставки аптечок для ЗСУ за завищеними цінами, в якій не було жодних доказів.

"То ж, не отримавши бажаного результату по аптечкам, але бажаючи "помсти за мою агресивну позицію", а також бажаючи "наживи" (про що я писав раніше) - "збити нашу компанію" як єдиного і найбільшого виробника Аптечок, та завезти своїх постачальників китайського лайна…, і була створена "ДержЗрада". Я впевнений що адвокати мають всі докази та аргументи заперечити все що зазначено в офіційній статті СБУ, та через суд спростувати інформацію та закрити справу".

Підприємець вказував про тиск у серпні та намагання організувати замовну справу

Популярні новини зараз

У Києві не демонтовуватимуть Арку Свободи українського народу

Столичні першокласники не розуміють 40% почутого на уроках — дослідження «Спільномова»

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

Зеленський привітав журналістів

Показати ще

Довідка. ТОВ "Київгума" займається виробництвом виробів з гуми, латексу, полівінілхлориду, термопластичного каучуку і силікону. Як підприємство повного циклу виготовляє понад 4000 найменувань продукції. Компанія належить Андрію Острогруду (20%), Роману Кравцю (40%) та Антону Кравцю (40%).

Сьогодні повідомлялось, що суд відправив під варту засновника "Київгуми" Кравця у справі про поставки РФ.