Про це стало відомо із заяви генерального директора компанії "Київгума" Андрія Острогруда.

Сьогодні з 7 ранку в компаніі ТОВ "Київгума" та її дочірніх компаніях, а також у засновників проходять обшуки, вручають підозри! Паралізована робота компанії!

Він вказує, що близько 20 чоловік спецназу СБУ проводять обшуки у компанії, однак сам Острогруд у відряджені та фізично не може бути присутнім при обшуках (як вдало обрали час для обшуків).

Судові ухвали датовані ще 22.12.23 р., а прийшли чомусь тільки зараз! Обшуки проводяться одночасно за 6 адресами (це те що наразі відомо), вже підписали підозру одному з засновників та директорів компаній. Наразі працюють кращі адвокатські об'єднання, встановлюємо всі обставини та доводи.

Маючи інформацію щодо публікацій зі сторони СБУ, маю на меті завчасно поінформувати за мотив такого тиску, про що напишу згодом (та про що вже неоднарозово писав, як в соцмережах та і ЗМІ). Тож ми впевненні, що спростуємо всі зфабриковані докази та сумнівні підстави відкриття ціє справи (а наразі нам вже інкримінують "держзраду")

У минулому році Острогруд заявляв, що тиск з боку правоохоронних органів на його компанію повʼязаний з лобіюванням закупівлі для ЗСУ аптечок китайського виробництва. До того ж, він є одним з ініціаторів руху "Маніфест 42", спрямованого на протидію корупційного тиску на бізнес з боку тилових силовиків.

Раніше під ракетний удар потрапило підприємство у Києві.