В Бучі стартувала робота розмовного клубу з вивчення української мови. Його заснували журналісти та медійники, а в якості зіркового гостя до клубу запросили телеведучого Руслана Сєнічкіна, знайомого глядачам за ранковим телешоу на одному з провідних каналів.

Клуб засновано учасниками проєкту «Єдині», на сайті якого зазначено, що загальною метою є об’єднання українців за допомогою мови навколо спільних цінностей - історії, культури. Клуб пропонує 28-денну безкоштовну програму з переходу на спілкування українською, з щоденними завданнями та навчальними матеріалами, вебінарами, аудіоматеріалами «зразковою українською мовою» і т.ін.

Читайте про "мовний скандал": Мовний скандал у КНЕУ — викладач відстоює "рідну російську мову"

На сайті проєкту зазначено, що наразі відкрито реєстрацію на останні курси цього року, і амбасадором курсів буде Сєнічкін. Організатори обіцяють онлайн-зустрічі з зіркою, та зручний формат курсів, також за допомогою онлайн-інструментів, з залученням модераторів і чату підтримки.

Читайте за темою: Служба таксі відреагувала на "мовний скандал із пасажирками в столиці" - водія звільнили і "заблокували"

Раніше учасникам клубу також пропонували зустрічі з актором театру та кіно Михайлом Кукуюком, авторкою книги «Перемагати українською» Ольгою Дубчак, телеведучими Славою Вардою та Олексієм Сухановим, олімпійським чемпіоном Олегом Верняєвим, популярним Ютуб-блогером Владленом Мараєвим.

Раніше Хрещатик писав: У Бучі за місцевими традиціями прикрасять новозбудовані об'єкти в регіоні