Печерський районний суд Києва не обрав 7 листопада запобіжний захід народному депутату України Андрію Ніколаєнку, який поблизу Житомира збив насмерть 18-річну місцеву жительку. Суддя оголосила перерву в засіданні.
Про це повідомляє Суспільне.
Вчора ДБР оголосила підозру народному депутату України, який вчинив смертельну ДТП на Житомирщині. Імені та прізвища народного обранця не повідомляли, однак за контекстом, фото та наявною інформацією - не важко здогададитись, що це Андрій Ніколаєнко з "Батьківщини".

Автомобіль, за кермом якого перебував народний депутат, наїхав на пішохода. Встановлено, що народний депутат України всупереч вимогам пунктів ПДР рухався із перевищенням дозволеної швидкості. 18-річна дівчина від отриманих ушкоджень померла на місці події.

Сьогодні ж проходило засідання суду: адвокати і Ніколаєнко просили продовжити засідання сьогодні, але суддя оголосила перерву. Андрій Ніколаєнко, звертаючись до судді, попросив розглянути всі документи, які були надані у визначеному порядку.

"Було призначене терміново таке засідання, і прокуратура хоче, щоб мене скоріше позбавити можливості комунікувати, спілкуватися і виконувати свої законні функції народного депутата. Я прошу розглянути всі документи, які були надані. Я не ховаюся, пройшов всі тести. Я добровільно прийшов на дачу показань"

Під час засідання суду прокурор сказав, що Ніколаєнко рухався зі швидкістю 146 кілометрів на годину. Дозволена швидкість на цій трасі — 110 кілометрів на годину. Прокурор заявив, що експертиза швидкості, з якою рухався Ніколаєнко, ще не готова. Однак відбувся слідчий експеримент, де була змоделювала ситуація, наближена до ДТП. На слідчому експерименті був присутній свідок, який рухався поряд з автівкою якою кермував Ніколаєнко на момент вчинення ДТП.

Як сказав Ніколаєнко, загибла дівчина намагалася перебігти дорогу в невстановленому місці.

Народний депутат України Дмитро Розумков сказав, що прийшов до зали підтримати Ніколаєнка.

"Я прийшов взяти на поруки, тому що я вважаю, що, на жаль, це необ’єктивні підходи. У нас є інший колега в парламенті, який потрапив у аналогічну ситуацію, але до нього жодних запитань немає, обмежувального заходу до нього не застосовували"

Сторона обвинувачення просила підозрюваному тримання під вартою на 2 місяці без права внесення застави.

Популярні новини зараз

У Києві судитимуть завідувача лікарні, що видавав ухилянтам фіктивні довідки про інвалідність

У столиці показали автоматизований магазин без людей

Дворівнева розв’язка на перетині вулиць Богатирська і Полярна — КМВА затвердила реконструкцію вартістю ₴1,98 млрд

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще

Суддя оголосила перерву в засіданні через інші засідання, на яких їй необхідно бути. Дата нового засідання буде оголошена завтра, передає кореспондентка Суспільного.

Читайте також: Справа смертельного ДТП на блокпосту, внаслідок якого загинув 23-річний нацгвардієць — екс-судді продовжили арешт ще на 60 діб