Про це повідомляє керівниця Національного Реєстру Рекордів України, Лана Вєтрова.

Киянка Вікторія Співаковська подолала марафонську дистанцію – 42,195 км з дитиною у візку. Такий рекорд був встановлений у Києві під час забігу, організованого NewRun та Новою Поштою «Не зупиняйся!» Коли Вікторія фінішувала, всі люди на ВДНГ згуртувались, щоб вітати її аплодисментами. І навіть при таких гучних оплесках дитина у візку спала, тобто, чим могла допомагала мамі бігти.

Цей перший з початку повномасштабної війни марафон зібрав безліч людей, адже став забігом вдячності та підтримки українських воїнів. Учасники бігли не лише за себе, а й за ту дорогу людину, яка могла би бути зараз поруч - не лише в думках, а й в реальності. Люди писали їх імена на своїх номерах, на футболках, на тілі – бігли за тих, хто дав можливість дихати, бігти і жити.

Читайте також: "Найдовший у світі марафон" — акція усього світу аби підтримати українських героїв

Рекордний марафон Вікторії Співаковської увійде до Національного Реєстру Рекордів як пам'ять про її молодшого братика, який ще зовсім юним пішов на війну добровольцем і захищав нас на передовій. Рекорд пам’яті Воїна Остапа Оністрата. Честь.

Жінка подолала марафонську дистанцію у пам’ять про її молодшого брата-військового Остапа Оністрата, який загинув 2 червня 2023 року під Вугледаром за місяць до свого 22-річчя.

Це я хочу присвятити своєму молодшому братику Остапу Оністрату, який загинув влітку цього року. Дякую кожному воїну та захисниці за боротьбу за нашу незалежність»

Деталі. Хлопець воював у 68 окремій єгерській бригаді ім. Олекси Довбуша та мав позивний «Бендер». Він був оператор відділення ударних БПЛА і воював разом із батьком, відомими банкіром та бізнесменом Андрієм Оністратом.

Раніше Хрещатик писав, що у Києві бігли "Найдовший у світі марафон" на підтримку захисників України.