Про це розповідає АрміяInform.

"Сьогодні українці показують усьому світу, що наша країна — незламна. Попри війну та обстріли росіян, ми не зупинимося й бігтимемо до перемоги разом. Власне, я біжу за всіх своїх колег, які загинули та постраждали від обстрілів рф". організаторка «Найдовшого у світі марафону» Інна Поперешнюк

За її словами, проєкт уже підтримали понад 13 тисяч людей із 65 країн світу та на всіх континентах. «Найдовший у світі марафон» біжать в Австралії, Америці, Європі, Азії, Африці й навіть на островах. Перше місце за кількістю реєстрацій посіла Польща.

"«Найдовшим» ми назвали марафон тому, що так довго, як Україна бореться за власну свободу, не триває жоден спортивний забіг. Ми хочемо подякувати та підтримати захисників і захисниць, лікарів, рятувальників, саперів, волонтерів — усіх сильних і витривалих марафонців, які не зупиняються ні на мить заради кожного з нас".

Кожен марафонець мав стартовий номер, на якому замість цифр були зображені факти про війну в Україні, а також імена людей, кому учасники присвятили свій забіг. Замість реєстраційних внесків для участі у забігу марафонці донатили на збір «Запакуй небо ― прокачай ППО» та фонду «Повернись живим».

Довідково. Нагадаємо декілька фактів, чому війна в Україні — це «найдовший у світі марафон»:

  1. станом 29 жовтня 2023 року війна рф на території України триває 3539 днів — так довго не триває жоден спортивний забіг;
  2. 3750 км — протяжність лінії оборони в російсько-українській війні, яка дорівнює 89 офіційним марафонським дистанціям;
  3. понад 12 000 годин триває повітряна тривога в Луганській області, що у 200 разів довше за тривалість однієї з найважчих дистанцій світу — Марафон Берклі.

У столиці до марафону дистанцією в один кілометр доєдналося близько 1600 осіб. Вони бігли за близьких та друзів на фронті, за волонтерів, лікарів, за всіх героїв, які щодня здобувають перемогу. Деякі присвячували забіги коханим, однокласникам, які загинули під час виконання бойових завдань або перебувають у полоні.

Забіг у Києві долали й люди з протезуваннями, які відновлюються у Національному реабілітаційному центрі «Незламні». Серед них — Павло Пацерук, який до широкомасштабного вторгнення працював кур’єром. Йому 33 роки, він батько двох дітей. Павло не зміг стояти осторонь і пішов добровольцем на війну. Після поранення під Бахмутом він переніс дев’ять операцій, чотири місяці тривала боротьба за збереження кінцівки, але лікарі поставили на ноги.

Завдяки благодійному марафону вдалося зібрати понад 2 млн гривень.

Фото 1 из 8.
Фото 2 из 8.
Фото 3 из 8.
Фото 4 из 8.
Фото 5 из 8.
Фото 6 из 8.
Фото 7 из 8.
Фото 8 из 8.

Раніше Хрещатик писав: "Найдовший у світі марафон" — акція усього світу аби підтримати українських героїв

Популярні новини зараз

Вулицю Богатирську на Оболоні готують до капремонту, вартість проєкту – ₴1,3 млрд

У столиці стався напад на військового ЗСУ

Керівництво КНУ ім. Т.Шевченка відреагувало на скандал щодо "зловживань на ремонті укриттів"

У столиці рятують від незаконної забудову історичну місцевість з унікальним ландшафтом - Китаїв

Показати ще