Стартувала реєстрація на благодійний забіг "Найдовший у світі марафон", який відбудеться 29 жовтня.

Організатори пропонують замість реєстраційних внесків для участі в забігу, зробити донат на збір "Запакуй небо — прокачай ППО" від Нової пошти та фонду "Повернись живим".

Щоб приєднатися до "Найдовшого у світі марафону", необхідно:

  • зареєструватися на сайті;
  • зробити внесок на збір Нової пошти та фонду "Повернись живим" для підсилення протиповітряної оборони України;
  • отримати стартовий номер, на якому вказати імʼя того, кому присвячуєте свій забіг;
  • 29 жовтня пробігти дистанцію в Києві або в будь-якій точці планети;
  • опублікувати фото або відео в соцмережах з хештегом #worldslongestmarathon і позначити сторінку.

Кожному, хто зареєструється на забіг, вручать стартовий номер із фактом про війну в Україні й місцем для присвяти, а також листівки зі світлинами фотографів Костянтина та Влади Ліберових.

Учасники також отримають медаль візуальний концепт, якої розробив український дизайнер зі світовим імʼям Юрко Гуцуляк.

Кількість стартових наборів обмежена — їх отримають перші 10 000 учасників. Нова пошта власним коштом доставить набір по Україні та світу, а учасники, які бігтимуть дистанцію у Києві, отримають набір за день до забігу на локації "Найдовшого у світі марафону" — на ВДНГ.

Відомо, що учасниками кампанії "Найдовшого у світі марафону" стали військові Сухопутних військ ЗСУ Андрій та Надія, військовослужбовець "Ліон", який відновлюється після поранення у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", старша медична сестра відділення анестезіології НДСЛ "Охматдит" Ольга Демидова та працівники Фонду компетентної допомоги армії "Повернись живим" — ветеран російсько-української війни Андрій Нагорний та воєнний кореспондент Максим Лиманський.