Петиція, яку запустили кияни набрала голоси за чотири дні та була підтримана мером Віталієм Кличко. Зі статусу «підтримана» петиція перейшла в статус «на реалізації».

Окрім цього, 16 жовтня в Солом'янському ландшафтному парку відбулась зустріч з головою громадської ради при КМДА Геннадієм Кривошеєю, представниками управління житлово комунального господарства Солом'янського району, громадою району, представниками ГО та забудовником стосовно аварійної ситуації, що склалася з зсувом пласту грунту через дії забудовників. Забудовник не зміг надати проекту на проведення робіт з ліквідації наслідків.

Місцеві мешканці очікують, що Громадська рада ініціює звернення на міського голову, про створення відповідної робочої групи в комісії з питань містобудування та землевпорядкування при Київраді. Наразі будівництво в Солом’янському ландшафтному парку призупинили.

Раніше обурені кияни створили громадську організацію з назвою "Збережемо Солом'янський парк". Активісти подали три судові позови з вимогою визнати містобудівні умови та обмеження незаконними, а також скасувати дозвіл на будівництво та детальний план території.

Хрещатик недавно писав, що внаслідок будівельних робіт в Солом'янському парку, вночі відбувся зсув ґрунту — пошкоджено одну з пішохідних алей.