Проєкт реалізовує Київська обласна державна (військова) адміністрація за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Про це повідомляє Арміяinform.

Так, упродовж 2023/2024 навчального року планується охопити заняттями з мінної безпеки 160 закладів середньої освіти Київщини. Організацію і проведення занять з мінної безпеки забезпечує тренерський склад громадської організації «Ліга офіцерів», який пройшов відповідний курс підготовки в Центрі протимінної діяльності Державної служби спеціального транспорту Міністерства оборони України.

Фото 1 из 6.
Фото 2 из 6.
Фото 3 из 6.
Фото 4 из 6.
Фото 5 из 6.
Фото 6 из 6.

Читайте також: У столиці пройшла Міжнародна конференція щодо гуманітарного розмінування України

У відкритті проєкту взяли участь директор Департаменту освіти і науки Київської обласної державної (військової) адміністрації Ярослава Тростянська, заступник міського голови Вишневої територіальної громади Олексій Поліщук, уповноважені представники Збройних Сил України, Управління освіти Вишневої міської ради, ГО «Ліга офіцерів» та директор академічного ліцею № 2 Тетяна Пашинська.

У вітальному слові з нагоди старту проєктної діяльності в Київській області директор Департаменту освіти і науки відзначила надзвичайну важливість навчання дітей правильним діям у разі мінної небезпеки. Також пані Ярослава висловила подяку уряду США за особливу увагу до вирішення гуманітарних проблем територіальних громад Київщини, які постраждали внаслідок російської збройної агресії.

Фото 1 из 6.
Фото 2 из 6.
Фото 3 из 6.
Фото 4 из 6.
Фото 5 из 6.
Фото 6 из 6.

Це може бути важливо: Рятувальники Києва навчають дітей реагувати на загрози у місті та за його межами

Нагадаємо, Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні виступив фундатором щодо проведення у 2022/2023 навчальному році занять з мінної безпеки у 131-му закладі середньої освіти Київської області. У цьому навчальному році географія американської підтримки розширилась та має охопити не лише Київську, а й Чернігівську область.

Раніше повідомлялось, що на повне розмінування Київської області знадобиться від 30 до 70 років.