Активіст заявляє, що зробили це за вказівкою міського голови Києва Віталія Кличка. Про це Роман Абрашин розповів у коментарі hromadske.

16 вересня Абрашина затримали під час мітингу під будівлею, яку ділять Київрада та КМДА. Учасники акції прив'язали мітинг до голосування Київради за бюджет на 2024 рік, яке відбудеться в жовтні, та вимагали від столичної влади закласти в бюджет на наступний рік більше коштів на потреби військових.

Роман Абрашин розповів, що просто вийти з плакатом йому було недостатньо, а «фарба має більший психологічний вплив».

Правоохоронці склали на нього два адміністративні протоколи: за порушення правил доброустрою та дрібне хуліганство.

Активіст розповів, що йому виписали 1360 гривень штрафу за першим протоколом, а за другим — ще не відбулося судового засідання. Водночас до нього приїхали поліціянти разом із представниками військкомату вручати повістку.

«Дзвонили у квартиру, я вийшов. Там був представник поліції, мене попросили спуститися. На вулиці чекала машина поліції. Там були два поліціянти, і з машини також вийшли два представники ТЦК у формі. Уточнили мої дані й виписали повістку про призов на строкову службу»

Він вважає, що повістку «привезли на замовлення». За його словами, міський голова Києва Віталій Кличко після акції особисто телефонував його знайомій активістці Марії Барабаш і казав, що особисто простежить, щоб Абрашина відправили на фронт.

«У мене немає проблем із повісткою. Я з'явився в зазначений час у ТЦК, де провів 5 годин, на що мені сказали: "На сьогодні на вас немає часу". І видали нову повістку на 4 жовтня. Я вважаю, що нічого спільного з мобілізацією ця ситуація не має. Тому що Кличко використовує своє службове становище, щоб затикати роти неугодним йому активістам»

Активіст додав, що наразі консультується з адвокатом і юристами щодо ситуації з Кличком. hromadske звернулися по коментар до представників столичної влади: там зазначили, що наразі готують позицію Кличка.

Раніше Хрещатик писав, що у столиці під стінами КМДА триває мітинг проти скандальних тендерних закупівель. Тоді ж облили червоною фарбою будівлю КМДА в знак протесту проти тендерного свавілля.

Тоді ми повідомляли, що протестувальника, який облив будівлю КМДА фарбою, затримано — у сторін різні версії.

Недавно ж, під Київрадою пройшов вже третій протестний мітинг за останні тижні — ЗА додаткове фінансування ЗСУ і ПРОТИ перекладання бруківки.

Популярні новини зараз

У Києві судитимуть завідувача лікарні, що видавав ухилянтам фіктивні довідки про інвалідність

У столиці стався напад на військового ЗСУ

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Показати ще