Про це повідомляє hromadske з місця події.

Під стінами Київради зібралися близько двох сотень людей. Протестувальники з плакатами скандували «Гроші на ЗСУ» та «Ганьба».

Цього разу до мітингувальників не вийшов ніхто з представників міської влади. Минулого разу виходили заступник столичного голови Володимир Бондаренко та депутатка Київради Ксенія Семенова, які обіцяли скликати позачергову сесію.

Військовий та активіст Олег Симороз пояснив hromadske, що прийшов на акцію, оскільки «місто не інклюзивне, місто не має укриттів, місто не допомагає армії, і при цьому дерибанить кошти киян».

«Дам вам цифри. 8 мільярдів гривень військовослужбовці ЗСУ поклали в бюджет. Це ті військовослужбовці, котрі платять податки в місті Києві. А на допомогу ЗСУ місто не виділило навіть мільярда. Де решта коштів, спитаєте ви?! На Оболонській набережній, на штучних островах, на оновленнях своїх автопарків, на будівництвах розв’язок, перекладаннях бруківки», — каже Симороз.

«От я чинний військовослужбовець нашої 112 бригади [територіальної оборони] ЗСУ. Вони не допомагають збройним силам. Ті машини в наших підрозділах, ті пікапи, і той пікап, на якому я власне підірвався, куплені за кошти волонтерів. Дрони закуповуються за кошти волонтерів», — стверджує активіст.

Інша мітингувальниця, волонтерка Юлія Черешня, сказала hromadske, що «з міського бюджету настільки мало йде допомоги армії, що вже немає сил».

«Всі волонтери, об‘єднавшись, не покривають і 10% потреб. Вони дуже великі. Ми просто захлинаємося в запитах. Тому і ми, і військові дуже обурені. Вони не розуміють цю бруківку, ці розв‘язки», — додала Юлія Черешня.

Подібні акції під стінами Київради вже відбулися 16-го та 23 вересня. Першого разу один з активістів навіть облив будівлю червоною фарбою, його затримали та склали адмінпротоколи.

Другого разу мітингувальники, крім підтримки оборони, вимагали також пандуси в укриття, госпіталі, укриття у школах і садочках. До них вийшли представники влади, які пообіцяли виділити з бюджету міста 120 млн на пандуси в укриттях упродовж тижня.

Популярні новини зараз

Суд зняв електронний браслет з підозрюваного у розпалюванні релігійної ворожнечі митрополита УПЦ (МП) Павла

У Києві судитимуть завідувача лікарні, що видавав ухилянтам фіктивні довідки про інвалідність

У столиці показали автоматизований магазин без людей

У Броварах сьогодні надійшло повідомлення про нібито замінування навчальних закладів

Показати ще

Пізніше, під стінами КМДА пройшов мітинг — протестують проти демонтажу МАФів.

Напередодні, 29 вересня, міський голова Києва Віталій Кличко анонсував, що наступного тижня відбудеться позачергове засідання сесії Київради, де ухвалять рішення про виділення додаткового фінансування програми підтримки ЗСУ.

Схожі акції з вимогою до місцевої влади спрямувати більше коштів на армію відбулися і в інших містах України, наприклад у Львові, Тернополі та Одесі.