Відповідна заява опублікована на сторінці відомства у Facebook.

Із 2020 року шляхопровід перебував у аварійному стані та становив загрозу безпеці дорожнього руху. Із метою запобігання падіння частини аварійного мосту у 2022 році було проведено протиаварійні роботи з демонтажу 4-ох деформованих балок прогонової будови, а в поточному році згідно розробленого проєкту на замовлення КК «Київавтодор» підрядною організацією ТОВ «RDS»розпочато реконструкцію шляхопроводу в складі транспортної розвʼязки.

Далі, вони пояснили історію, що склалась 30 вересня:

30 вересня виконувались роботи по влаштуванню нових балок прогонової будови. Під час виконання монтажу 7-ої балки в проєктне положення вона втратила свою стійкість. Внаслідок чого відбулось падіння на інші встановлені поруч балки, що призвело до порушення їх стійкості та пошкодження 6-ти балок (окремих елементів) прогонової частини.

Надалі, вони навели відомі деталі та прокоментували майбутні плани:

Під час даної ситуації травмованих та постраждалих немає. Деталі та причини події, що трапилася, встановлюються із залученням експертних фахівців. Дані роботи відносяться до робіт з підвищеною небезпекою. Разом з тим, роботи на шляхопроводі виконувалися з дотриманням усіх правил техніки безпеки.

У підсумку, в заяві Департаменту вказують, що усунення всіх наслідків буде здійснюватись за рахунок підрядної організації:

"Зазначаємо, що збитків міському бюджету не нанесено. Проте дещо збільшується термін виконання робіт. Вартість самої реконструкції не збільшиться".

Раніше у КМДА заявляли, що інцидент на Дегтярівському шляхопроводі не вплине на вартість робіт, усі наслідки ліквідує підрядник власним коштом. Пізніше, стало відомо, що аналогічні балки використовувались на Київщині, експертна комісія розбиратиметься.