Про це повідомляє Суспільне із посиланням на незалежного інфраструктурного оглядача Павла Авдокушина.

До того, як балки використовувалися на Дегтярівському шляхопроводі, їх використовували під час будівництва мосту у Бородянці Київської області.

Але у Києві, як стверджує експерт, був інший виробник – завод Ковальської.

"Я не можу стверджувати на 100%, але я так розумію, що завод Ковальської вперше такі балки виробляє. Вони експериментальні. Це 36-метрова балка, а до цього були 33-метрові і в чому причина поки ніхто не знає"

За словами Авдокушина, не можна стверджувати, що балки обвалилися через брак.

"Треба щоб її (балку - ред.) розпилили, взяли зразки бетону і подивилися, як там розташована арматура. Тому що причин може бути безліч. Я не стверджую, що це шлюб, але це може бути неякісний бетон, може бути нерівно натягнута". арматура. І це лише одні з багатьох причин"

Він зазначив, що перед використанням у будівництві усі зразки балок проходять державну експертизу та на них видаються відповідні сертифікати.

Представник компанії "Ковальська" Данило Ваховський повідомив, що 1 жовтня збереться експертна інженерна комісія, яка визначатиме причини цього інциденту.

"Що ми точно можемо заявити, то це те, що проблем з якістю балок, які монтувалися — немає. Вони були виготовлені за спецпроектом і пройшли всі необхідні експертизи й були прийняті підрядною компанією, яка займається їхнім монтажем"

Популярні новини зараз

На Київщині учні встановили національний рекорд з розмальовування на картоні найдовшого Обухівського рушника.

Ворог сьогодні атакував Київ, є пошкодження будинків та авто в Дарницькому районі

Відома психоаналітик та дружина військовослужбовця 47-ї бригади ЗСУ Федора Кубасова прагне залишити його без помешкання

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Показати ще

За його словами попередні шість балок були встановлені правильно.

"Вони (балки — ред.) знаходились у проектній позиції й під час монтажу останньої, сьомої балки стався цей інцидент. Але в нас така позиція, що їхня якість абсолютно перевірена і вона відповідає всій проектній документації" наголосив Ваховський і додав, що

У "Київавтодорі" заявили, що відповідальність за роботи на об’єкті несе компанія-підрядник.

Раніше Хрещатик писав: Інцидент на Дегтярівському шляхопроводі не вплине на вартість робіт, усі наслідки ліквідує підрядник власним коштом, — КМДА