Про це повідомляє Суспільне із посиланням на незалежного інфраструктурного оглядача Павла Авдокушина.

До того, як балки використовувалися на Дегтярівському шляхопроводі, їх використовували під час будівництва мосту у Бородянці Київської області.

Але у Києві, як стверджує експерт, був інший виробник – завод Ковальської.

"Я не можу стверджувати на 100%, але я так розумію, що завод Ковальської вперше такі балки виробляє. Вони експериментальні. Це 36-метрова балка, а до цього були 33-метрові і в чому причина поки ніхто не знає"

За словами Авдокушина, не можна стверджувати, що балки обвалилися через брак.

"Треба щоб її (балку - ред.) розпилили, взяли зразки бетону і подивилися, як там розташована арматура. Тому що причин може бути безліч. Я не стверджую, що це шлюб, але це може бути неякісний бетон, може бути нерівно натягнута". арматура. І це лише одні з багатьох причин"

Він зазначив, що перед використанням у будівництві усі зразки балок проходять державну експертизу та на них видаються відповідні сертифікати.

Представник компанії "Ковальська" Данило Ваховський повідомив, що 1 жовтня збереться експертна інженерна комісія, яка визначатиме причини цього інциденту.

"Що ми точно можемо заявити, то це те, що проблем з якістю балок, які монтувалися — немає. Вони були виготовлені за спецпроектом і пройшли всі необхідні експертизи й були прийняті підрядною компанією, яка займається їхнім монтажем"

Популярні новини зараз

У Києві терміново розпочинається евакуація двох лікарень, одна з яких дитяча — КМДА

У столиці стався напад на військового ЗСУ

У столиці показали автоматизований магазин без людей

Столичні першокласники не розуміють 40% почутого на уроках — дослідження «Спільномова»

Показати ще

За його словами попередні шість балок були встановлені правильно.

"Вони (балки — ред.) знаходились у проектній позиції й під час монтажу останньої, сьомої балки стався цей інцидент. Але в нас така позиція, що їхня якість абсолютно перевірена і вона відповідає всій проектній документації" наголосив Ваховський і додав, що

У "Київавтодорі" заявили, що відповідальність за роботи на об’єкті несе компанія-підрядник.

Раніше Хрещатик писав: Інцидент на Дегтярівському шляхопроводі не вплине на вартість робіт, усі наслідки ліквідує підрядник власним коштом, — КМДА