Про це повідомляє 5 канал.

"Сказати, що обурений – це взагалі нічого не сказати. Люди приходять вішають фотографію, а якась падла їх зриває", – з таким відеозверненням у мережі Інтернет виступив Павло Нетьосов, один зі співзасновників меморіалу. Він і поширив новину про зникнення фотографій.

Я буду звертатися до поліції, я буду звертатися до журналістів і будемо як завжди захищати нашу стіну"

Команда журналістів спробувала знайти того, хто прибрав фотографії воїнів. Біля стіни пам'яті зустрічаємо жінок, які прийшли сюди вшанувати своїх рідних. Запитуємо в них.

"Це зробив капелан Сергій. Щоб були однакові фото й фото були розміщені по місяцях. Я за це знала ще рік тому, що це все буде зніматися й робиться нове" кажуть Лариса Нестеренко та Олена Афанасієва.

Наскільки я розумію з позиції отця Сергія здається. Він від цього відрікся. Він сказав, що якісь незрозумілі волонтери. Відповідальність людина на себе не бере", зауважує Юлія Значко

Сергій Дмитрієв – військовий капелан та священнослужитель Михайлівського собору. На місці ми його не знайшли. Тож вирішили зателефонувати:

– Люди кажуть, ми поспілкувалися з людьми, що це саме ви хотіли реконструювати світлину пам'яті, так?

– Задачею було зробити там 5–10 скан-копій, зробити на якісному матеріалі й назад поклеїти. Самі ці фото, які в неякісному стані.

– Ініціатива кому належала?

– Постійно люди звертаються. І звернувся до нас військовослужбовець-волонтер Андрій, що треба щось робити…

– Вчора співзасновник цієї стіни Павло викликав поліцію. Чим завершився конфлікт?

– Ми назад фотографії поставили. Не стояла мета постирати все, а змінити там декілька фотографій. У принципі, ми з Павлом про це говорили декілька місяців тому. Він казав, що не будемо чекати.

Популярні новини зараз

У Києві терміново розпочинається евакуація двох лікарень, одна з яких дитяча — КМДА

У Києві засуджено екс-тренера, який змусив двох неповнолітніх дівчат оголюватись та займатись проституцією

Поліцейський забезпечував супровід автівкам, що здійснювали вивезення незаконно-зрубаної деревини з Чорнобиля

Столичні першокласники не розуміють 40% почутого на уроках — дослідження «Спільномова»

Показати ще

ЗМІ також намагалися сконтактувати з Павлом Нетьосовим. Але він не відповів. Зрештою, стіна пам’яті вже має майже той самий вигляд, що і раніше.

"Фото повернули в жахливому стані, вони всі пом'яті порвані – це не нормально, так не повинно бути" – обурюється Юлія Значко

"Я вважаю, що взагалі треба зробити якийсь меморіал як в Америці, де кожне ім'я буде зазначено на якомусь п’єдесталі" – зазначає Наталія Пелих.

Раніше повідомлялось: У центрі Києва зі Стіни Пам'яті невідомі особи зірвали фото полеглих героїв, прикриваючись "реконструкцією"