Про це повідомляє сайт Київради.

Відповідно до постанови Київської міської виборчої комісії, достроково припинив за власним бажанням свої повноваження депутат Київської міської ради ІХ скликання Віктор Кононенко. Натомість депутатське посвідчення Київської міської ради отримала Вікторія Пташник. Вона буде працювати на благо киян у складі депутатської фракції «Європейська солідарність».

«Я урочисто присягаю, що буду вірно служити громаді міста Києва та народові України. Неухильно дотримуватись Конституції України та Законів України. Сприяти втіленню їх у життя, охороняти права, свободи та законні інтереси громадян. Сумлінно виконувати свої посадові обов'язки» заявила Вікторія Пташник

Раніше Хрещатик повідомляв, що колишня народна депутатка поповнить команду “ЄС” у Київраді замість генерала Кононенка, який склав мандат заради уваги фронту.

ЩО ВІДОМО ПРО ВІКТОРІЮ ПТАШНИК

Вікторія Пташник — українська юристка і політик, народна депутатка 8-го скликання.

Народилася 1 січня 1983 року в Києві. Закінчила Київський національний університет ім. Т. Шевченка у 2006 році.

У 2004–2006 роках працювала в Акціонерному банку «Діамант». Прийшла на посаду молодшого юрисконсульта, а згодом очолила юридичний відділ центрального офісу банку.

У 2006 році перейшла працювати до юридичної фірми «Спенсер та Кауфманн», де спочатку працювала молодшим юристом, а потім стала партнером. У юридичній фірмі пропрацювала до 2011 року.

У період з 2011 до 2013 року була асоційованим партнером Юридичної компанії «Правовий Альянс».

У 2013 році заснувала та стала партнером юридичної фірми «Дроїт».

У листопаді 2014 року стала народним депутатом України. Була членом Комітету з питань економічної політики, член Конституційної комісії, членом Ради з питань судової реформи при Президентові України.

Згодом її виключили з фракції «Об’єднання „Самопоміч“» за підтримку проєкту щодо децентралізації 31 серпня 2015 року.

Популярні новини зараз

Була мозаїка казкових героїв, а тепер "сучасний" ремонт — у столичному магазині "замазали" мозаїчне панно

Внаслідок мобілізації, водити громадський транспорт пропонують з 18 років - експерти

У столичному Політеху провели реконструкцію стели Героїв, прибравши комуністичну символіку

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Показати ще

9 липня 2016 року вступила та була обрана членом Правління політичної партії ДемАльянс. 19 листопада 2016 року переобрана Співголовою партії разом з Василем Гацьком.

7 червня 2017 року оголосила, що йде із ДемАльянсу.

У лютому 2019 року стала співініціатором створення громадсько-політичної платформи «Євроатлантичний порядок денний для України».

Кандидат у народні депутати від партії «Голос» на парламентських виборах 2019 року (виборчий округ № 223, місто Київ).

У 2020 році балотувалась до Київради в команді «Європейської Солідарності».

У червні 2023 року депутатський мандат склала депутатка Київради від фракції «Європейська солідарність» Ярина Ар’єва, яку підозрюють у скоєнні ДТП в стані наркотичного сп’яніння.

Також стіни Київради покинула Ірина Никорак (фракція «Солідарність»). Вона стала депутаткою Верховної Ради України та увійшла до парламенту замість нардепа Михайла Забродського наступною за списком.

Читайте також: Опозиція у Київраді вважає, що підозри депутатам Київради та військовим ЗСУ – це прямий тиск влади на місцеве самоврядування