Про це він сказав в інтерв’ю “Радіо Київ – 98 FM”.

“Як тільки ми зможемо підняти тариф, як тільки ми зможемо привести до належного стану, ми будемо замінювати всі приватні маршрути на наш комунальний транспорт. Перш за все ми будемо замінювати, якщо все у нас буде нормально, це тролейбуси з автономним ходом, які не будуть потребувати великих капіталовкладень щодо будівництва контактної мережі”

Він також вкотре наголосив, що проїзд в громадському транспорті Києва має становити 30 грн. За словами Кандибора тролейбуси з автономним ходом коштують більше, однак у Києві покращиться екологічний стан, а також на таких тролейбусах можна буде доїхати аж до Бучі й Ірпеня.

“Допустимо лівий і правий берег ми можемо з’єднати тролейбусом з автономним ходом, найбільший розрив – 11 кілометрів безконтактної мережі. Такий тролейбус під’їхав до кінця контактної мережі, опустив пантограф переїхав на правий берег, відкрив пантограф – поїхав далі. Ми зможемо виїхати за межі кільцевої дороги – зможемо поїхати у Коцюбинське, Бровари, в Бучу, Ірпінь. Тобто такий тролейбус вирішить нам багато питань. Він дорожчий, але це й екологія”.

Відомі в Україні тролейбуси з автономним ходом фірми "Електрон" за 1 одиницю вартували близько 9,2 мільйони гривень. Додамо, бюджет Києва складає понад 60 млрд грн.

В Україні - перехід на виключно електро-транспорт ще не прийшов

В Укренерго, Повітряних силах ЗСУ та ГУР очікують нових ударів Росії по енергетичній інфраструктурі України восени та взимку. Торік в українських містах обмежували випуск електротранспорту на маршрути через нестачу генерації та пошкодження інфраструктури. У Києві замість тролейбусів та трамваїв майже виключно курсували автобуси.

Виклики, поставлені перед Україною, вимагають диверсифікації громадського транспорту. Тролейбуси з автономним ходом могли б зробити гнучкішою маршрутну мережу і залежність від електрики. Але, враховуючи війну, що триває, повністю відмовлятися від звичайних автобусів – поки що зарано.

Читайте також: Наземного переходу біля ст.м. "Університет" може і не буде — скандальний чиновник КМДА вказав пальцем на активістів

Раніше Хрещатик писав про те, що у столиці з'явиться 5 нових автобусних маршрутів громадського транспорту.

Популярні новини зараз

На фронті, рятуючи інших, загинув 21-річний бойовий медик Олександр "Кузьма" Кучерявенко

Біля КМДА у центрі Хрещатика з'явився залізний "Трон переможця"

У Києві було демонтовано незаконний «храм-МАФ» УПЦ (МП) у буферній зоні ЮНЕСКО

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще