Як повідомляє "Великий Київ" , про це директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор, розповів в ефірі “Радіо Київ – 98 FM”.

“Оці небайдужі громадяни (київські активісти – ред.) мені обіцяли, що вирішать питання з поліцією про те, що поліція погодить схему організації дорожнього руху на метро Університет. Я зробив все, щоб там о цей наземний пішохідний перехід продублювати”

Аби зняти з себе відповідальність він зауважив, що "вже все необхідне зроблено", а також навів причину, чому на його думку активісти не отримають дозволу від поліції:

“ Що зробив: сьогодні фундаменти під світлофори залиті, о ця огорожа висить в повітрі яку тільки візьми, розбери, замости, пониження зробили. Як тільки мені дадуть схему ОДР (організація дорожнього руху – ред.) погоджену поліцією за два дні ми зможемо там його продублювати наземним пішохідним переходом. Рішення поліції ще немає, тому що поруч 200 метрів вище є наземний перехід, який зупиняє рух. І 300 метрів нижче також є наземний перехід”

Нагадаємо, у Києві до кінця 2023 року планували облаштувати наземні переходи в т.ч. і на бульв. Тараса Шевченка (ст. м. “Університет”).

Раніше активісти у червні вимагали Кличка звільнити Кандибора — директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА саботує пріоритетні напрями стратегії розвитку Києва стосовно інклюзивності, ліквідував розвиток інфраструктури для велотранспорту та не розвиває громадський транспорт.

Тоді у залі Київради організатори Київського форуму сталої мобільності 2023 заявили про некомпетентність та вимагали звільнення директору Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслана Кандибора. Зокрема – Валентин Десятник, Олександр Гречко та Анастасія Макаренко наголосили, що є представниками коаліції київських громадських організацій “Марш за Київ”, “Урбан Крю”, “Урбанрада Києва”, U-Cycle та “Пасажири Києва”.

За словами київських активістів директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Кандибор саботує пріоритетні напрями стратегії розвитку Києва стосовно інклюзивності, ліквідував розвиток інфраструктури для велотранспорту та не розвиває громадський транспорт.

  • Олександр Гречко: “Вже два роки Канбибор саботує ці пріоритети й публічно заявляє, що наземний перехід біля метро Університет, не потрібен. На його думку, людям на кріслаколесах цілком зручно робити гаки на пів кілометра. Така ж позиція по інших переходах. Також пан Кандибор вважає, що громадський транспорт лише для бідних, у нас автомобілі центричний менталітет і ми маємо розвивати автомобільну інфраструктуру. Як наслідок, люди з низки районів досі не дочекалися оновлення 30 автобусних маршрутів. Не дивно, що в цьому році, як і два роки тому у бюджет закладено понад сім мільярдів гривень на розвиток дорожньої інфраструктури, а на розвиток громадського транспорту у десять разів менше
  • Валентин Десятник: “Пане вело мер, повертайтеся, будь ласка, людина з вашої команди грубо саботує розвиток велоінфраструктури. Ми переконані, що найкраще рішення звільнити пана Кандибора і вжити ряд невідкладних засобів для повернення Києва на шлях розвитку сталої мобільності. У місті є багато чудових фахівців, а час показав, що цей директор неспроможний робити те, чого вимагає Київрада, громада й час

Також на сайті Київради розміщена петиція щодо звільнення директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслана Кандибора. Зараз вона на реалізації.

Читайте також: прокуратура підозрює двох посадовців КМДА у розтраті 64 млн гривень з резервного фонду Києва

Популярні новини зараз

На Київщині внаслідок влучання по цивільній інфраструктурі зафіксовано пожежу

Ремонт тунелю між станціями "Деміївська" та "Либідська" обійдеться у ₴445,49 млн — тендер

У столиці відбулась аварія за участі маршрутного таксі та вантажівки — є постраждалі серед пасажирів

Підозрюваного у вбивстві підлітка на станції фунікулеру, що зараз перебуває у СІЗО, можуть випустити

Показати ще