Про це повідомили на офіційному Телеграм-каналі КМДА.

"Тепер офіційно. Департамент охорони культурної спадщини КМДА очолить Марина Соловйова. Людина, яка завжди опікувалась збереженням старого Києва і багато для цього зробила...Спільними зусиллями впроваджуватимемо необхідні зміни для збереження культурної, історичної спадщини нашого міста", – написали в повідомленні.

Департаменту із захисту культурної спадщини КМДА майже три мысяці перебував без очільника. Попереднього очільника Департаменту Олександра Некоряка звільнили 8 червня після скандалу із перебуванням у розважальному закладі, що працював у нічний час. На місце очільника громадськість пропонувала відомого активіста, який нещодавно виявив старовинні печери на Вознесенському узвозі, Дмитра Перова.

Натомість у КМДА повідомили, що активіст Дмитро Перов, петиція про призначення якого очільником Департаменту набрала необхідну кількість голосів, стане заступником Соловйової.

Раніше у фаховому середовищі йшлось, що Перову не запропонують очолити Департамент через брак досвіду на управлінській посаді та роботи в державних структурах. Також у середовищі столичних активістів почався скандал з приводу цього, адже деякі колеги Перова не зрозуміли позиції "співпрацювати з чинною столичною владою".

Що відомо про нову очільницю Департаменту

Марина Соловйова народилася у місті Лисичанськ. Здобула вищу освіту у Київському національному економічному університеті за фахом "правознавство" та Київському політехнічному інституті за фахом "інженер". Є відомою двокаткою, обстоює громадські інтереси та історико-культурну спадщину в судових процесах.

Соловйова балотувалася до Верховної Ради у 2014 році за списком партії "Громадянська позиція" (№3 у списку). Від цієї ж політсили у 2015 році намагалася пройти до Київської міської ради. У 2020 році балотувалася до Київради 9-го скликання від партії УДАР у окрузі №13 Шевченківського району. З 2021 року очолювала Громадську раду при Шевченківській РДА.

У 2014-2016 роках – членкиня тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції при Вищій раді юстиції.

2016-2018 була членкинею Громадської ради доброчесності – громадського органу, що бере участь в оцінюванні суддів і кандидатів на суддівські посади.

Популярні новини зараз

У столиці показали автоматизований магазин без людей

Вбивство підлітка в столичному фунікулері — не відпускали додому, підозрюваний перебуває в СІЗО

У Дарницькому районі Києва освятили новий храм ПЦУ

У РПЦ презентували «Патріарший календар» на 2024 — свідчення про те, що УПЦ МП не розірвала зв'язків з РФ

Показати ще

Із 2012 року очолює ГО "Андріївсько-пейзажна ініціатива", зокрема, ця організація налагоджувала україно-французьку співпрацю в полі спільних мистецьких проєктів.

Нагадуємо, що минулого керівника департаменту охорони культурної спадщини КМДА звільнили після "ресторанних посиденьок в комендантську годину" із київським забудовником.