Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що посадовці вимагали ці кошти від керівника підприємства, яке надає послуги з пасажирських перевезень.

У разі відмови заступник директора департаменту КМДА погрожував нібито «створити проблеми» в роботі перевізника, а також інших, пов’язаних із ним, підприємств.

У січні та лютому 2022 року правоохоронці задокументували одержання обвинуваченими двох траншів неправомірної вигоди загальною сумою 51 200 доларів.

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну чоловіки призупинили вимагання грошей, однак уже в липні 2022 року поновили свої вимоги, розповіли в прокуратурі.

Так, вони вимагали 220 тисяч доларів за грудень-червень 2022 року та за продовження договорів на перевезення пасажирів до кінця року.

Службовців затримали «на гарячому» одразу після одержання суми.

Під час обшуків, зокрема за місцем проживання затриманих та у службових приміщеннях КМДА, правоохоронці вилучили кошти, документи та ручні осколкові гранати.

Популярні новини зараз

Художник-скульптор з Франції створив у Києві 5 скульптур червоного кольору. Де їх шукати?

У продажі земельної ділянки НБУ зі збитками у ₴5 млн. підозрюють начальника одного з відділів

Столична блогерка вчергове похвалилась їздою в комендантську годину та ще й під рос-музику

Знак на щиті — у Києві відкрили виставку про історію державного символу Тризуба

Показати ще

Наразі обвинувальний акт за ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 263 Кримінального Кодексу України скеровано до Печерського районного суду міста Києва.

Санкція першої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Санкція другої — позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.