Про це стало відомо на сесії Броварської міськради під час розгляду проєкту рішення про дофінансування ЖЕКів міста на електронні замки в тимчасових укриттях комунальних будинків.

Ідеться про 4 млн грн на електронні замки в тимчасових укриттях багатоповерхівок Броварів. Крім цього, гроші потрібні не лише на електронні замки, а і на відеоспостереження, позаяк під час тривоги, коли автоматично відкриватимуться укриття, не в усі такі сховища спускатимуться мешканці, відтак ніхто не зможе наглядати за мережами будинку і майном співвласників

Тож переважною більшістю голосів депутати проголосували “за” виділення ЖЕКам близько 4 млн грн ( у переліку не було ЖЕК #3). Проте визнали, що ця сума неостаточна, позаяк потрібно встановлювати біля кожного укриття відеоспостереження.

Відтак на наступні сесійні засідання ініціюватимуть винесення відповідного проєкту рішення. А це – додаткові мільйони з бюджету. При цьому мережі в підвалах частини житлового фонду, які облаштовані під тимчасові укриття, перебувають далеко не в задовільному стані і також потребують грошей, рук і ремонту.

Раніше стало відомо, що у Броварах зріжуть 13 каштанів та кущів задля нових шляхів до McDonald’s.