Як повідомляється, у четвер, 20 липня, Державна екологічна інспекція столичного округу ПІДПИСАЛА акт обстеження зелених насаджень на вул. Київська в районі буд. 162, чим де- факто надала дозвіл на ВИДАЛЕННЯ 13 каштанів та кущів задля будівництва під'їзних шляхів до McDonald's. Ресторан запланували побудувати і почали погоджувати ще з березня 2023 року.

Своєю чергою Міністерство інфраструктури України не дозволило управлінню інспекції та контролю перевіряти в забудовника ТОВ "Смайл Контракшн" дотримання вимог містобудівного законодавства. Про це журналістам "Трибуни" повідомив начальник управління інспекції та контролю Богдан Мельниченко.

Ще раніше поліція Київської області погодила схему організації дорожнього руху біля McDonald's.

Нагадаємо, видалення дерев і кущів на Київській в Старому центрі дозволили члени виконкому 28 березня 2023 р.

25 травня депутати на сесії не підтримали пропозицію депутата облради Олега Іваненка включити в порядок денний на сесію проєкт рішення про скасування рішення виконкому про видалення 13 каштанів і 0, 036 га зелених газонів. У акті обстеження зазначається, що вік дерев від 40 до 60 років, тож всі каштани мають "задовільний" і "добрий" стан.

Читайте також: Комунальники Деснянського району вирішили купити більше 4000 дерев та кущів на понад 6 млн гривень

Своєю чергою ТОВ "Смайл Контракшн", яке і будуватиме McDonald's на приватній ділянці, сплатило місту за видалення зелених насаджень відновну вартість у сумі 455 тис. 836 грн. Також у якості плати за видалення дерев, фірма придбала місту 20 сакур та 20 дерену коузи. Проте дерева видалятимуть у Старій частині міста, а сакури і дерен комунальники висадили в парку "Перемога".

Задля збереження каштанів, активісти та окремі депутати їх шипували. Та чи врятує це каштани від зрізання, якщо наразі є всі необхідні погодження?

Раніше стало відомо про те, що вікові дерева столиці планують оголосити ботанічними пам’ятками природи.

Читайте також: невідомі пошкодили понад 100 дерев у Дніпровському районі столиці – свідків просять відгукнутися