Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на РБК-Україна.

Про виявлення численних порушень повідомив Юрій Бєлоусов, очільник спецдепартаменту ОГ з нагляду за  розслідуванням фактів катування. Він заявив, що проти підозрюваних у зґвалтуванні Миколи Кузіва і Сергія Сулими відкрито декілька нових справ по факту застосування насилля.

“Я не можу повідомити деталі цих проваджень, але можу сказати, що це була просто системна практика там. І конкретно з боку цих двох співробітників, і в цілому в райвідділі”, – пояснив Юрій Бєлоусов

Нагадаємо, 25 травня двоє поліцейських Кагарлицького відділу поліції були затримані за підозрою у зґвалтуванні 25-річної дівчини та знущанні над чоловіком. Підозрювані заперечують свою провину.

Через цю гучну справу, а також стрілянину у Броварах, Рада вислуховувала доповідь міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Тим часом під Радою відбувся мітинг за його відсторонення від обов’язків очільника МВС. Активісти перекинули та підпалили поліцейське авто. Під час мітингу у знак протесту проти беззаконня підпалив себе чоловік, якого вдалось врятувати. Тим часом депутати “Голосу” зареєстрували в Раді проєкт постанови про звільнення Авакова.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Треба вводити смертну кару: Олег Ляшко дав оцінку зґвалтуванню в Кагарлику (відео)

В учасників перестрілки у Броварах вилучили склад боєприпасів (відео)

Стрілянина в Броварах: Аваков і Геращенко прокоментували розборки