Керівник однієї з невеличких українських будівельних компаній Інна Ляхова написала відкритого листа Президенту, в якому зазначила, що останні постанови Кабміну вбивають всю будівельну галузь. Цей лист жінка виклала на свою сторінку в Фейсбук, повідомляє Хрещатик.News.

Інна очолює ТОВ “Лім-буд” у Дніпрі, цю компанію вона створила чотири роки тому, а досвід роботи жінки у будівельній галузі складає близько 10 років. Вона вважає, що скасування ліцензування будівельних компаній та нові незрозумілі правила зруйнують не тільки її бізнес, але й багатьох її колег, очільників невеликих фірм. За її словами, довгоочікувана ліквідація Архітектурно-будівельної компанії не полегшила, а навпаки, ускладнила роботу будівельникам.

Фото: Інна Ляхова/ facebook

“…постановою Кабміну на ринку розводять хаос, скасовують всі органи контролю і нагляду. Звичайну довідку, дозвіл на початок будівництва, отримати ніде, що робити з ліцензією, термін дії якої закінчився, не зрозуміло, брати участь в тендерах і працювати в правовому полі я при всьому бажанні не можу – нові служби ще не створили, а старі вже розпустили. Як мені віддавати кредити, за що годувати дітей?» – запитує Інна, мати трьох дітей.

Фото: Інна Ляхова/ facebook

Особливо безглуздим нововведенням Інна вважає обов’язкову сертифікацію виконробів, яку вона називає додатковими поборами з керівників. Бо сьогодні виконроб тут, а завтра – працює у іншого, а за якість і кожну помилку “сертифікованого виконробу” відповідає саме керівник, власною репутацією.

Фото: Інна Ляхова/ facebook

Жінка закликає Президента втрутитись у ситуації і не дати вибудувати “мутні схеми”.

«Нас вбивають у турборежимі! Сьогодні, коли через карантин бізнес у всіх згортається, я, як керівник будкомпанії, хочу працювати і давати роботу двом десяткам своїх співробітників, за яких я відповідаю! Я не прошу мені допомагати – прошу тільки не заважати, не ставити палки в колеса”, – зазначає жінка.

Фото: Інна Ляхова/ facebook

Інна Ляхова від імені і за підтримки своїх колег просить внести зміни в березневу постанову Кабміну, яка блокує роботу суб’єктів господарювання, створити нові служби і нові правила, за участю всіх практиків-професіоналів галузі. А на час безвладдя – відновити роботу Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Нагадаємо, колишнього головного архітектора столиці підозрюють у корупційній змові – в Києві побудували паркінг замість шкільного басейну.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Будівництво метро на Виноградар перейшло в активну фазу: Кличко

Карантин для всіх? Як обійшов обмеження будівельний гіпермаркет Епіцентр

Про будівництво Подільсько-Воскресенського мосту та завершення навчального року: брифінг Кличка (наживо)

Популярні новини зараз

У столиці показали автоматизований магазин без людей

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

На станції столичного метро померла людина

Мер Гамбурга прибув до Києва

Показати ще