Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) спільно з СБУ повідомили про підозру колишньому головному архітектору міста Києва та генеральному директору компанії-забудовниці у завданні понад 9,3 млн грн збитків територіальній громаді столиці. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

За даними слідства, у 2002 році Київська міська рада передала земельні ділянки у центрі столиці в оренду компанії. Підприємство мало збудувати житловий будинок з вбудовано-прибудованим басейном для середньої школи № 130, відповідний договір між товариством, Голосіївською райрадою і школою був укладений у 2002 році.

Проте після завершення будівництва висотки замість басейну на території школи з’явився багаторівневий паркінг, на зведення  якого у 2013 році видав дозвіл колишній архітектор міста. Вигода від продажів паркомісць у новозведеному паркінгу сягнула понад 9,3 млн гривень.

Підставою для початку розслідувань, які проводяться з серпня 2019 року, стало колективне звернення батьківського комітету спеціалізованої школи № 130.

Читайте також:

Агентство з питань запобігання корупції оприлюднило декларації військових прокурорів

Вкрали 14 млн замість реконструкції парку Партизанської слави: зловмисників затримано

Вкрали півмільйона замість ремонту доріг: судитимуть керівника КП та підрядника