Єльський університет, один із найпрестижніших вузів США, виклав у відкритий доступ свій найпопулярніший онлайн-курс “Наука про благополуччя”. Він вчить людей бути щасливішими у повсякденному житті, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на сайти Coursera і Business Insider.

Курс включає в себе відеолекції, додаткову літературу і практичні вправи, які потрібно виконувати щодня, щоб сформувати більш щасливі звички. На сьогодні цей курс вже переглянули близько 5 млн людей.

Авторка курсу – професор психології Лорі Сантос – презентувала курс навесні 2018 року, і відтоді лекції “про щастя” прослухав кожен четвертий студент університету.

“На цей курс зараховано 1182 особи, тоді як зазвичай курси відвідували не більш ніж 600 студентів. Коли ми усвідомили успіх, то вирішили адаптувати лекції під Coursera, де він називається The Science of Well-Being”, – повідомили в Єлі.

Тепер курс безкоштовно доступний усім охочим і охоплює такі теми:

  • хибні уявлення про щастя;
  • чому наші очікування не виправдовуються;
  • як ми можемо подолати наші забобони;
  • що дійсно робить нас щасливими;
  • застосування стратегій на практиці.

“Тепер всі охочі можуть дізнатися про хибні уявлення про щастя, з’ясувати, чому очікування часто не виправдовуються і як можна подолати власні забобони”, – пояснює автор курсу Лорі Сантос.

На початку курсу студенти заповнюють дві анкети, щоб виміряти початковий рівень щастя, а наприкінці роблять те ж саме, щоб побачити зміни.

Приєднатися та проглянути онлайн-курс про щастя можна тут.

Нагадаємо, Бачити злодія на нарах, а не на островах – Зеленський розповів про “щастя”

Читайте також:

Повний перелік правил: нові вимоги МОЗ щодо навчання під час карантину

Привіт, дистанційка: На Київщині на карантин закрили 14 шкіл