Мер столиці Віталій Кличко заявив, що розпочали капітальний ремонт доріг на вулицях історичної частини міста в Подільському районі. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

За словами мера, востаннє вулицю Покровську ремонтували більше 30 років тому.

«На цій вулиці вже переклали всі комунікації. І сьогодні триває процес заливки бетонної подушки, на яку зверху вкладуть масивну брущатку. Ремонтуючи старовинні вулиці, ми відмовлятимемося від асфальту. Бо хочемо повернути цим вулицям їх історичний вигляд. Наприклад, вулиця Покровська – одна з найстаріших у Києві. Перші спогади про неї датовані 15 століттям. Тоді вона носила назву Гнила. А на плані міста 1803-го року позначена вже як Різдвяна. Старовинні вулиці нашого міста мають бути привабливими для туристів. І, я впевнений, кияни також будуть задоволені», – підкреслив мер столиці.

Віталій Кличко повідомив, що вулицю Покровську повністю оновлять до кінця травня цього року. Після цього ремонт розпочнуть ще на кількох вулицях старого Подолу. При цьому зазначив, що бруківка та тротуари будуть виконані в одному стилі.

На вулицях Подолу також планують оновити систему вуличного освітлення.

Нагадаємо, За перший тиждень весни в Києві відремонтовано 29 бюветів

Читайте також:

У Києві після капітального ремонту відкриють п`ять парків

Велике будівництво: почався капремонт дороги Київ-Чернігів-Нові Яриловичі (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!