Протягом 30 червня-2 липня у Києві відбудуться різноманітні події, серед яких:

П'ятниця, 30 червня

Виставка "Дні, дні" у Софії Київській

Виставка “Дні, дні” – про щоденність та ритуали, які стають життєво необхідними у буремні часи. Ми часто міряємо життя днями, але з чого ж вони складаються? Що ми проносимо з одного дня в інший? Які є ознаки нашого “сьогодні”? Що і кого пам’ятаємо з вчора? А з попередніх років?

Ця виставка – спроба тотальної інсталяції різними голосами мистецтва. У залах на території Софії Київської буде зібрано серії робіт українських авторів та авторок, що пов’язують сьогодення з минулим та майбутнім. Тих митців, твори яких ніби вміють звертати увагу на те, як перебігають дні, вести наш погляд і до самого плину часу, і відкривати “сьогодні”.

У виставці візьмуть участь такі українські художники та художниці, як Тіберій Сільваші, Люся Іванова, Павло Ковач молодший, Дарія Кузьмич, Лада Наконечна, Добриня Іванов, Ярослав Футимський, Олексадр Єльцин, Ася Красільнікова, Євген Голубєнцев, Аркадій Штипель, Богдана Давидюк, Олександр Суровц’ов, Ірина Голобородько, Мар’яна Клочко, Руслан Тремба і Віра Мінайлова, Understructures, Костянтин Смолянінов, Василь Димид, Ліза Білецька.

“Дні, дні” з’явилися з ініціативи Зоряни Пелех. Виставка матиме продовження у дослідженні потреб українських митців під час повномасштабного вторгнення та ролі соціально-відповідального бізнесу у їх реалізації. Наразі організатори запустили опитувальник, результати якого будуть презентовані в кінці проєкту.

Ціна: вхід вільний
Де: Софія Київська, Хлібня, м. Київ, вул. Володимирська, 24
Коли: 30 червня-3 липня з 10:00

Телефон для довідок - (044) 279-22-56

Тематична виставка картин «UKRAINIAN SUBURBS» Карло Мерелло Пуппо (Італія)

Захід проводиться в форматі «Мистецтво з укриття» в рамках партнерства між Києво-Могилянською школою врядування імені Андрія Мелешевича Національного університету «Києво-Могилянська академія» і факультетом DISFOR Університету Генуї.

Війна в Україні не залишає байдужим світ! У ці скрутні для нашої країни часи закордонна громадськість підтримує українців, намагається відчути та розділити з нами біль втрат і радість перемог. Великий друг України, італійський архітектор, митець Карло Мерелло Пуппо багато років досліджує тему взаємовідносин людини з її домом, оточуючим середовищем, агломераціями масивного житла, мінливих у поєднанні, але завжди однакових за змістом, «вуликів дегуманізованого існування» http://www.carlomerello.it/.

Війна в Україні спонукала Карло Мерелло на створення колекції зображень, присвячених 20 містам України, серед яких Маріуполь, Миколаїв, Ізюм, Донецьк, Запоріжжя, Ірпінь, Херсон, Київ, Суми, Харків, Буча, Дніпро, Гостомель, Бахмут, Луганськ. Бажанням автора стало ще раз нагадати, що на карті світу ХХІ сторіччя є «передмістя», біль яких торкається серця кожного свідомого громадянина Європи. Неймовірна колекція унікальних картин, створених на підтримку України, починає свій шлях з Києва. «Іконостаси» Карло Мерелло є художнім свідченням історій міст і втраченої долі людей, вкраденого життя, зруйнованих мрій мільйонів українців, і покликані показати цей біль світу.

Де: Києво-Могилянська школа врядування імені Андрія Мелешевича

Популярні новини зараз

У Києві терміново розпочинається евакуація двох лікарень, одна з яких дитяча — КМДА

У столиці показали автоматизований магазин без людей

На Київщині в сел. Лісники парафія долучилась до ПЦУ

Зеленський привітав журналістів

Показати ще

Коли:

  • Об 11.00 - почнеться церемонія відкриття.
  • З 14.00 до 17.00 - час на самостійний огляд експозиції.

Вхід вільний.

Реєстрація - за посиланням https://forms.gle/mr7oTq9z8q8mJVX89

Благодійна виставка «Квіти війни»

У Києві в просторі «Peremoga» з 22 червня відкрилася благодійна виставка «Квіти війни», яка триватиме до 8 липня 2023 року.

В експозиції представлені вражаючі кадри українського репортажного фотографа Едуарда Крижанівського, які передають миті бойової роботи українських артилеристів.

Ціна: вхід вільний
Де: простір «Peremoga», вул. Ярославів Вал, 15, поверх 5,
Коли: з 30 червня по 8 липня

Олег СМАЛЬ. Карикатура 2013-2023

Запрошуємо вас на виставку Олега Смаля – метра української політичної карикатури, архітектора, ілюстратора, нині – арт-директора Муніципальної галереї мистецтв.
Роботи автора отримали призи на міжнародних конкурсах карикатури більш ніж в 40 країнах світу і зберігаються в багатьох музеях та приватних колекціях.
Знакова виставка його робіт відбулася на Майдані Незалежності під час Революції Гідності й була знищена під час одного зі штурмів.
З вибраними роботами майстра можна ознайомитись з 18 червня по 16 липня в Музеї окупації Києва, що є філією Музею історії міста Києва.
Як доїхати до музею?
Від станції метро "Бориспільська" трамваєм № 29 до зупинки "Парк партизанської слави", або від станції метро "Харківська" автобусами № 45, 104 чи маршруткою № 545 до зупинки "Перша міська лікарня", а звідти пішки до Парку партизанської слави. Будівля музею розташована біля центрального входу в парк.
Адреса: вул. Дениса Антіпова, 31.
Коли: 11:00 – 18:00, по 16 липня
Вхід вільний.