У четвер, 22 червня, в Києві відкриється благодійна виставка “Квіти війни”. На ній представлять роботи фотографа Едуарда Крижанівського, створені за допомогою “Ukrainian Witness” під час робочої поїздки на Бахмутський напрямок. Фотографу вдалося зафіксувати активну роботу українських артилеристів 43-ї окремої артилерійської бригади ім. гетьмана Тараса Трясила.

У Києві відкриють благодійну виставку фотографій з Бахмутського напрямку

Автор виставки — український репортажний фотограф Едуард Крижанівський. З 2014 року він працював журналістом та фотокореспондентом на телеканалі 24, де почав свою кар’єру. Він активно висвітлював події під час Революції гідності та фіксував розстріли на Майдані.

З початку повномасштабного вторгнення Едуард Крижанівський долучився до проєкту “Ukrainian Witness”, де фіксує та висвітлює військові дії та злочини Росії. Він став одним з перших фотографів, які зняли зруйновану “Мрію”. Його роботи публікували в одній з найбільших газет Німеччини — “Süddeutsche Zeitung”. Також фотографії Едуарда Крижанівського представлені на міжнародних виставках та аукціонах США, Чехії, Великобританії, Нової Зеландії, Польщі, Люксембургу.

Місія фотовиставки — зібрати кошти для парамедикинь, учасниць руху VETERANKA, які рятують життя воїнів на передовій. Всього треба зібрати 1 млн гривень. За ці кошти планують купити авто для евакуації для парамедикині Нацгвардії на псевдо «Оксі», бус для очільниці медичної служби 3-ї окремої штурмової бригади Вікторії Ковач «Авіценни» та 300 сертифікованих турнікетів САТ.

  • ДЕ? Вул. Ярославів Вал, 15, 5 поверх. Простір «Peremoga»,

  • КОЛИ? Відкриття виставки — 22 червня о 18:30. Працюватиме — до 8 липня.

  • СКІЛЬКИ? Вхід безкоштовний за попередньою реєстрацією за посиланням.

На відкритті та впродовж усього періоду роботи виставки всі охочі можуть купити листівки за донат, оригінали фотографій в різних форматах та підтримати військо будь-якою сумою.

Також у межах виставки у п’ятницю, 30 червня, відбудеться благодійний “Квітучий стендап” з улюбленими зірками гумору, а в п’ятницю, 7 липня, відкритий запис подкасту “Фронтова поплава” з журналістом Олегом Новіковим на актуальну тему сьогодення.