Сьогодні, 11 березня, Київ отримав швидкі тести на коронавірус. Про це повідомляє Хрещатик.news з посиланням на фб-сторінку мера столиці Віталія Кличка.

“Поки їх 1200, до кінця цього тижня має бути 5 тисяч. Тест-системи розповсюдять по 7 визначених базових лікарнях для прийому хворих з підозрою на коронавірус”, – зазначає мер.

До кінця тижня столиця також має отримати обладнання для експрес-тестування пасажирів в аеропортах “Київ” та “Бориспіль”

Нагадаємо, нещодавно мер звітував, що столиця вживає всіх превентивних заходів, аби підготуватися до можливої епідемії коронавірусу.  Столиця підготувала бокси в семи столичних лікарнях, готова скасувати масові заходи і навіть закрити метро. Хоча громадський транспорт, зупинки і навіть дитячі майданчики з 10 березня дезінфікують. “На випадок ускладнення епідемічної ситуації столична влада визначила додаткові заклади охорони здоров’я, де є окремо розташовані корпуси, – зазначав Віталій Кличко. Мер також надав розпорядження вимірювати щодня температуру дітлахам у школах і дитсадках і обмежити в навчальні заклади доступ для батьків.

Читайте також:

Шмигаль затвердив новий посилений план боротьби з поширенням коронавірусу

Через коронавірус МАУ змінює розклад рейсів

Все про COVID-19 в Україні: МОЗ запустило Telegram-канал “Коронавірус_інфо”