Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський під час прес-брифінгу щодо протиепідемічних заходів проти коронавірусу Covid-19 у навчальних закладах Києва повідомив, що всі навчальні заклади столиці зобов’язали посилити контроль за станом здоров’я дітей. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

«Шановні батьки, вам не варто хвилюватися, бо в кожному садочку та школі ми контролюємо стан здоров’я дітей, продовжуємо проведення щоденного моніторингу відсутності та опитування самопочуття присутніх. За потреби, батьків буде поінформовано про стан дитини. Але сподіваємося на ваше розуміння та просимо, у разі виявлення ознак захворювання у дитини, залишити її вдома та звернутися до сімейного лікаря», – сказав Валентин Мондриївський.

Посадовець повідомив, що заклади забезпечені всім необхідним, у тому числі, термометрами, також закуплені дезінфікуючі та миючі засоби для усіх садків та шкіл.

Крім того Валентин Мондриївський зазначив, що наразі запроваджено комплекс заходів, а саме – обмежити доступ до шкіл батьків.

«Ми запровадили комплекс заходів та обмежимо доступ до шкіл, у тому числі, і батькам. У школах запроваджено «п’ятихвилинки здоров’я» до і після уроків. Вчителі нагадують учням про правила особистої гігієни та поведінки при поширенні інфекційних захворювань. Правильна щоденна комунікація з дітками про елементарні правила гігієни – важлива частина цілого комплексу заходів із попередження будь-яких захворювань», – підкреслив заступник голови КМДА.

Нагадаємо,  Дітям в столичних школах і садках щодня будуть міряти температуру: Кличко

Читайте також:

Коронавірус в Чернівцях: перелякані містяни влаштували мітинг під будинком хворого (відео)

Міряти температуру, щоб виявити коронавірус, неефективно: ВООЗ