Мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Україна-24» розповів, що кияни, які порушили обмежувальні заходи, впроваджені для упередження поширенням коронавірусу, сплатили до бюджету вже 100 тисяч гривень штрафів. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

«На сьогодні поліція склала вже 600 адміністративних протоколів. За декількома стягнули в бюджет міста вже 100 тисяч гривень. Ці кошти стягують через суд. Люди, які не розуміють закликів дотримуватися обмежувальних заходів, – безвідповідальні і в ставленні до себе, і в ставленні до оточуючих. І тому – нехай платять», – сказав Віталій Кличко.

Юрист Олександр Гуміров на своїй сторінці у Фейсбуці прокоментував ситуацію щодо заяви Кличка про штрафи, зазначивши, що «суди, як з’ясувалося, на сьогодні, останній оплот здорового глузду і законності в Україні».

Так, на думку юриста, суди задовольнили не більше 6 протоколів.

«З огляду на те, що сума штрафу за один протокол становить мінімум 17 000 гривень, роблю висновок, що суди задовольнили не більше, ніж 6 протоколів. Виходить, що 594 протоколів (99% від загальної кількості) судами відхилені.

В принципі, ця цифра схожа на реальність. Роблю такий висновок, оскільки кожен день моніторю судові реєстри», – написав юрист.

Також, Олександр пояснив, як правильно себе поводити з правоохоронцями під час карантину.

«Якщо вас зупинив поліцейський, докладіть зусиль, щоб логікою і цитатами законів переконати його в тому, що вами ніякий ЗАКОН не порушений. Якщо поліцейський виважений, а не “беспредельщик”, однак, наполягає на своєму, запропонуйте йому застосувати ст. 22 Кодексу про адмін. правопорушення: «При малозначності вчиненого адміністративного правопорушення орган (посадова особа), уповноважений вирішувати справу, може звільнити порушника від адміністративної відповідальності і обмежитись усним зауваженням» та розійтись и розійтись миром. Якщо протокол все ж таки складений, обов’язково надішліть до суду заперечення на цей протокол. Як бачите вище, в 99% випадків суд стане на ваш бік», – написав юрист.

Нагадаємо, Кабмін вніс зміни щодо карантинних обмежень: кому ще дозволили працювати

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Як жити в умовах карантину після 60: Уряд надав роз’яснення щодо обмежень

Популярні новини зараз

У Солом'янському районі уточнили, що падіння уламків ракет відбулось не на багатоповерхівку, а у приватний сектор

У Київській області під час будівництва укриття вкрали гроші

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Вакарчук присвятив пісню кримським татарам

Показати ще

Карантин подовжать, в квітні послаблень точно не буде: Шмигаль (відео)