На засідання Уряду 8 квітня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що карантинні заходи в Україні почнуть послаблювати не раніше травня – за умови зниження рівня захворюваності на коронавірус в країні. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

Він назвав інформацію, розповсюджену в деяких ЗМІ щодо послаблення карантину в середині квітня, неправдивою.

«Хочу підкреслити, що Україна не може дозволити собі 2-3 місяці сидіти на дивані, економіку треба буде запускати. Якщо буде зафіксовано динаміку зниження захворюваності, то лише в травні місяці ми почнемо вести розмову про можливе послаблення карантинних заходів. Це точно не буде зроблено з 14 квітня, як було розповсюджено в деяких фейкових інформаціях, яка розійшлась вчора по інформаційних каналах України», — наголосив Шмигаль.

Також за словами Шмигаля, обмежувальні заходи в країні не закінчаться і 24 квітня, а, скоріш за все, будуть продовжені до травня.

«Наголошую, що протягом квітня ми не відступимо від того карантинного режиму, який запроваджений і буде провадитись до встановленого 24 квітня і, можливо, скоріш за все, буде продовжений до початку травня місяця. В травні, за умов позитивної динаміки, ми запустимо економіку країни за визначеним Урядом додатковим планом», — додав Шмигаль.

 

Нагадаємо,  партія Голос вимагає від Уряду послабшання карантину та дозвіл на прогулянки.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Як жити в умовах карантину після 60: Уряд надав роз’яснення щодо обмежень

Поліція Києва показала, як полює на порушників карантину (відео)